Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

19. 07. 2017. 10:49   >>  10:21 17

BEČIĆ TVRDI

DPS ne može uvesti CG u EU

Lider Demokrata Aleksa Bečić izjavio je da vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS) "nikada ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju (EU)".

 

"Nema dileme da sadašnja vladajuća garnitura nikada ne može zatvoriti poglavlja 23 i 24, sprovesti ekonomske reforme i postići tražene rezultate na polju zaštite životne sredine, prosto iz razloga zato što ne mogu da krenu sami na sebe. Za njih je to nepremostiva prepreka i oni nikada Crnu Goru ne mogu uvesti u EU", rekao je Bečić u intervjuu Demostatu.

Bečić je istakao da se Demokrate snažno zalažu za evropske integracije i da jedino sa novim, čistim i stručnim pojedincima, koji će obezbijediti snagu i nezavisnost institucija, Crna Gora može naprijed na evropskom putu.

"Taj istorijski zadatak su Demokrate spremne da ispune i zato nemam dilemu da ćemo biti predvodnici vlasti koja će postići zapažene rezultate, napraviti ključne korake naprijed i omogućiti da Crna Gora bude članica EU", naveo je Bečić.

Lider Demokrata je rekao da na izborima sljedeće godine očekuje pobjedu i da je DPS partija prošlosti, a Demokrate "tim budućnosti".

Upitan o stavu Demokrata o pitanju Srba u Crnoj Gori, Bečić je odgovorio da su u našoj zemlji "ugroženi svi građani koji ne kradu, misle svojom glavom i hoće da žive od svog rada, bez obzira na nacionalnu pripadnost".

Povodom nedavnog ulaska Crne Gore u NATO, Bečić je podsjetio da su se Demokrate zalagale da odluku o tome donesu građani kao nosioci suvereniteta na referendumu.

"Nakon zatvaranja tog pitanja, vrijeme je da se konačno usmjerimo brojnim i krupnim unutrašnjim problemima koji razaraju naše društvo i koji ključno determinišu budućnost Crne Gore", rekao je Bečić.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније