Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

19. 07. 2017. 14:56 >> 14:27
2

ROVČANIN ODGOVORIO

Simbol nepotizma spočitava Demokratama

Demokratska Crna Gora saopštila je da DPS, kao simbol partijskog zapošljavanja, spočitava profesionalnoj i uspješnoj lokalnoj vlasti u Kotoru, a ne vide kakvo je stanje u opštinama u kojima oni vrše vlast.

 

Demokrate su reagovale na ocjene DPS-a da je vlast u Kotoru nelegitimna, nakon što je Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave, zabranila obavljanje poslova za šest vršilaca dužnosti koji rukovode lokalnim institucijama.

Iz Demokratske Crne Gore navode da se DPS usudio "da u današnjem saopštenju kritikuje lokalnu vlast u Kotoru za partijsko zapošljavanje pozivajući se na nalaz Upravne inspekcije, koja je itekako ažurna kada su u pitanju opštine u kojima vlast vrše Demokrate sa opozicionim kolegama". 

"Očigledno je da Demokrate u svim opštinama u kojima vrše vlast sa svojim opozicionim kolegama ne zloupotrebljavaju v.d stanje, za razliku od vas koji to činite godinama unazad. Nije nam poznato odakle crpite legitimitet za ovakve kritike, ako cjelokupna javnost zna da vi godinama unazad održavate u v.d stanju najvitalnije funkcije u opštini Pljevlja brutalno zloupotrebljavajući institut vršioca dužnosti. Vi ste gospodo otišli i korak dalje pa ste na te pozicije rasporedili pravosnažno osuđene u aferi 'Snimak'", saopštio je član Inicijalnog odbora Demokrata u Pljevljima, i odbornik u SO Pljevlja, Nikola Rovčanin.

On navodi da je DPS-u "očigledno problem što su građani prepoznali ko su uspješne, sposobne i profesionalne lokalne vlasti kakve su u Kotoru, Budvi i Herceg Novom, pa pokušavate običnim podmetačinama uz poluge inspekcijskih organa da uprljate sve što je čisto i pošteno".

"Ovim upoznajemo javnost da je Ministarstvo javne uprave donijelo rješenje kojim je komandiru Službe zaštite Opštine Pljevlja Goranu Čaviću zabranjeno dalje vršenje ove funkcije i da žalba ne odlaže izvršenje rješenja. Istog dana donijeto je rješenje kojim se naređuje predsjedniku Opštine Pljevlja da otkloni nepravilnosti koje se odnose na radno pravni status Joke Ðačić i Seada Vesnića koji su uprkos pravosnažnoj osudi nakon afere 'Snimak' raspoređeni i održavani na javnim funkcijama više od tri godine", saopštio je Rovčanin.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније