Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

19. 07. 2017. 18:39 >> 18:11
11

DPS REAGOVAO

"Daleko je Bečić od integracija i Evrope"

Aleksa Bečić poput svakog umišljenog "velikog vođe", kakvim se želi predstaviti, potpuno ignoriše stvarnost. Nivo nepoznavanja i ignorisanja činjenica svrstava ga u red apsolutnih političkih laika, pa čak i elementarno neinformisanih političara u pokušaju, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Podsjetimo, lider Demokrata Aleksa Bečić izjavio je da vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS) "nikada ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju (EU)".

Kako navode iz DPS-a, na svojoj političkoj stranputici kojom je daleko zagazio, Bečićev jedini cilj je da što više ocrni državu čijim se građanima preporučuje da ih vodi.

"On ne vidi, ili u svojoj političkoj zaslijepljenosti ne želi da zna, da je Crna Gora danas punopravna članica NATO saveza, za što je trebalo ispuniti izuzetno oštre uslove koji su komplementarni sa pregovorima za članstvo u Evropskoj Uniji. Sve dosadašnje evropske uspjehe, Crna Gora je ostvarila s proevropskom Vladom na čijem čelu je DPS: od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju 2007, predaje zahtjeva za članstvo 2008, odgovaranja na Upitnik EK 2009, otvaranja pristupnih pregovora 2012. i njihovog kvalitetnog vođenja koje je dovelo da danas imamo otvorenih 28, od ukupno 33 pregovaračka poglavlja. Odlično znamo da ovi rezultati nijesu došli preko noći nego su rezultat odgovornog, posvećenog i kvalitetnog rada svih institucija u sistemu vlasti, a prije svega Vlade na čijem čelu je DPS. Prva smo država koja pregovore vodi po novom pristupu i u potpunosti smo posvećeni reformama, posebno onim u oblasti vladavine prava. Ostvareni rezultati i napredak u procesu pristupanja, kao i nesmanjena podrška EU i država članica to dovoljno demonstriraju. Ne treba Bečić da nas uči o obavezama iz poglavlja 23 i 24, niti onima iz oblasti ekonomije i životne sredine. Kao i prethodne, i ova Vlada je odgovorno pristupila ispunjavanju svoje misije, kako one vanjskopolitičke, a to je, nakon stupanja u NATO članstvo u EU, tako i one ključne unutrašnje – unapređenju životnog standarda kroz podizanje kvaliteta života građana", piše u saopštenju.

Dodaju da to što se Bečiću ne dopada što je takav impresivan rezultat postignut zahvaljujući sprovođenju politike DPS-a, nije naš, već njegov problem.

"Očigledno njegovi vapaji ne dotiču mnogo nikoga u EU, jer otuda Crnoj Gori kroz zvanične izvještaje i izjave stižu brojne ohrabrujuće poruke koje se mogu sažeti u jednu: „Čestitamo na članstvu u NATO, Crna Gora je lijepa priča sa Balkana, na dobrom ste putu ka EU, brži ste od drugih...“. Sa istih adresa, Bečiću i njegovim opozicionim kolegama stižu drugačije poruke – vratite se svojim obavezama u Parlamentu za koje su vas građani delegirali i pregovarajte u okviru institucija. Izgleda da se zaista sa strane bolje vidi realno stanje. Ako Bečić ne vjeruje DPS-u, neka pročita izvještaje o napretku i izjave EU i NATO zvaničnika. Ne mora čak ni toliko daleko unazad da se vraća, dovoljno je da obrati pažnju na jučerašnju i današnju izjavu predsjednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija", dodaju u saopštenju.

Navode i da je Bečićeva demagogija koja je sve uočljivija od nastupa do nastupa, smišljena je samo kako bi time bilo prikriveno elementarno neznanje i nepoznavanje rada bilo kog sistema, od lokalne uprave, do pregovaračkih procesa.

"Demokrate su svoju 'stručnost' najbolje pokazale u Budvi i Kotoru, gdje su prekršili čitav niz zakona, postavljajući svoje partijske kadrove na rukovodeća mjesta u lokalnim institucijama. Pošto ni to najosnovnije nijesu uspjeli da savladaju i obave kako treba, daleko su od njih evropske integracije, a najdalje im je vođenje države. Brzo će Bečić shvatiti da je za njegov imidž, koji se osjetno kruni što on itekako osjeća, nezavisno od anketa, bilo bolje da Demokrate nijesu došle na vlast u primorskim opštinama. Vrijeme će pokazati jesu li u pravu oni koji tvrde da je to osmišljeni scenario DPS pred predsjedničke izbore. Da se građani u ove tri opštine, koje su među najrazvijenijima, uvjere u sposobnosti Bečića i Demokrata. Mada se dobro zna ko su oni, koliko god se ukrivali. Da je bilo po Aleksi Bečiću, koji je kao mlad ušao u SNP i 2006, u vrijeme kada se ova partija snažno protivila ideji nezavisne Crne Gore, bio njen stranački funkcioner, ne bi bilo ni države Crne Gore, a kamoli evropskih integracija", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније