Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 07. 2017. 12:39   >>  12:11

MARKOVIĆ OCIJENIO

U Šavniku posvećeni poboljšanju života građana

Opština Šavnik je konsolidovala svoje finansije a predano radi, u saradnji sa Vladom Crne Gore, na brojnim projektima koji treba da poboljšaju kvalitet života građana i obezbijede nova radna mjesta, kazao je predsjednik vlade Crne Gore Duško Marković. On je dodao da opština može računati na punu podršku Vlade i resornih ministarstava u svim projektima koji su od interesa za građane i njihov prosperitet.

Povodom predstojećeg Dana opštine Šavnik Marković se danas sastao sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem, predsjednicom Skupštine opštine Nadeždom Kotlicom i potpredsjednikom opštine Vlatkom Vukovićem. 

Čestitajući praznik rukovdstvu opštine i građanima, premijer je istakao da je važno svakodnevno predano raditi na valorizaciji ozbiljnog potencijala na sjeveru države, prije svega u oblasti poljoprivrede, proizvodnje hrane i energetike.

"Predsjednik je naglasio da je neophodno, kroz poboljšanje sveukupne infrastrukture, stvarati preduslove za razvoj biznisa i ekonomije i na taj način obezbijediti promjene na terenu i benefite za bolji život stanovnika ovog kraja", saopšteno je iz kabineta premijera.

Vujačić je kako su kazali istakao da je u prethodnom periodu lokalna vlast realizovala brojne aktivnosti, te da su sada skoncentrisani, prije svega, na projekte zaštite životne sredine, iskorišćavanje vodnih potencijala i drvnih sortimenata od kojih očekuju benefite što kroz naplatu koncesije što kroz nova zapošljavanja.

"Pozitivnim je ocijenjena i gradnja vjetrenjača kojih na teritoriji ove opštine ima osam", navodi se u saopštenju.

Prvi čovjek šavničke opštine informisao je premijera i o aktivnostima na izradi biznis zone u Boanu koja bi kako je kazao trebalo da bude podsticaj za dalja ulaganja u opštini.

"Istakao je važnost rekonstrukcije gradskih saobraćajnica, nastavak radova na projektu izgradnje kanalizacione mreže te saniranje postojeće deponije. Vujačić je rekao da je cilj lokalnog menadžmenta uspostavljanje zaštićenog prirodnog područja park prirode'Dragišnica-Komarnica', a naveo je i potrebu izgradnje sportske infrastrukture u gradu", kazali su.

Predsjednik Marković je kazao da opština može računati na punu podršku Vlade i resornih ministarstava u svim projektima koji su od interesa za građane Šavnika i njihov prosperitet.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније