Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

20. 07. 2017. 13:30 >> 13:00
5

ĐURAŠKOVIĆ SMATRA

Lekić prirodni kandidat za predsjednika CG

Lider Demosa Miodrag Lekić prirodni je kandidat za predsjednika Crne Gore, imajuću u vidu da je, kako su saopštili iz te stranke, pobijedio na prošlim predsjedničkim izborima.


Članica Predsjedništva Demosa, Lucija Đurašković, kazala je da je simptomatično da "udar pučista predvođenih Goranom Danilovićem" na tu stranku i njenog predsjednika, koincidira sa temom koja je već započeta u javnosti o mogućim kandidatima na predstojećim predsjedničkim izborima. 

"Demos ima kandidata kojeg smatramo i prirodnim kandidatom, imajući u vidu i pobjedu koju je ostvario na prošlim predsjedničkim izborima i kojeg je, po političkoj i institucionalnoj spremnosti, uostalom, i šira javnost prepoznala kao superiornog“, rekla je Đurašković agenciji Mina. 

Prema njenim riječima, vraćajući narodu izgubljenu nadu, Lekić predstavlja najozbiljniju šansu za promjene i preobražaj Crne Gore, koja sve više zapada u krizu na svim ključnim društveno-ekonomskim poljima, spoljnoj i unutrašnjoj politici ogrezloj u podjelama, korupciji i kriminalu. 

"Lekić, čovjek elitne kulture, je čovjek koji miri i objedinjuje razlike, a ne, poput Danilovića i aktuelne vlasti, u njima traži razloge svog političkog opstajanja“, kazala je Đurašković.

Kako je navela, samo moderni, proevropski usmjeren demokratski lider, čovjek osvjedočen kao moralan, skroman, karakteran i bezuslovno opredjeljen za pravdu i poštovanje zakona, može Crnu Goru izvesti na put napretka i donijeti joj dugo očekivani preobražaj iz tame ka svjetlu. 

"Iz pozicije mračne inferiornosti, očito je da je to Daniloviću odveć davno, i odveć neprebolno, zasmetalo“, smatra Đurašković.

U Demosu, kako je kazala, sa žaljenjem uočavaju da se nastavlja "samozaljubljena samovolja Danilovića koji, sa nepodnošljivom lakoćom, nipodaštava Član 50. Statuta stranke, koji obavezuje Izvršni odbor, čiji je on predsjednik, da postupi po zaključcima i sprovede odluke Predsjedništva“. 

Danilović je, prema riječima Đurašković, time sasvim konkretno potvrdio da se nije i ne namjerava zaustaviti u razbijanju stranke, što je Predsjedništvo tražilo od njega, već i vanstatutarno zakazuje vanrednu Skupštinu i sramno pokušava da istraje u svom besprizornom naumu. 

"Jer, njemu je i dalje značajnija otimačina stranke, komična iluzija važnosti i moći, poredivši se sa Lekićem - istinskim i jedinim osnivačem i utemeljiteljem Demosa, od jasnog zadatka sagledavanja i planiranja aktivnosti za predstojeće lokalne izbore što je, takođe, Predsjedništvo tražilo od IO, kao tijela zaduženog za terenski rad“, zaključila je Đurašković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније