Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

21. 07. 2017. 11:56 >> 11:39
11

BULATOVIĆ TRAŽI

VDT da kaže zašto smo praćeni

Funkcioneri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Predrag Bulatović, tražiće od vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, da objasni na osnovu kog rješenja i zakona su oni tajno praćeni i prisluškivani.

 

Bulatović je kazao da je u sudnici specijalni državni tužilac, Milivoje Katnić, objasnio kako se došlo do prepiske i komunikacije funkcionera DF-a Milana Kneževića i advokata Gorana Rodića i Milana Petrovića, ali, dodao je, namjerno nije objasnio kako se na sajtu Specijalnog tužilaštva pojavio razgovor Bulatovića i Mandića sa određenom osobom u jednoj podgoričkoj kafani.

"Mandić i ja smo odlučili da se pismenim putem obratimo Stankoviću, jer on kaže da je tužilaštvo jedinstven organ i da je on šef, da nam odgovori na pitanje kako i na koji način smo tajno praćeni Mandić i ja, na osnovu kog rješenja, i u skladu sa kojim zakonskim odredbama i na osnovu kog člana Ustava", kazao je Bulatović na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, u DF-u ozbiljno sumnjaju da iza tajnog praćenja u kafiću stoji Katnić, sa namjerom da time napravi dodatne konstrukcije.

Predsjedištvo DF-a će, naveo je Bulatović, pokazati šta je bila stvarna namjera Katnića.

Bulatović je rekao da ga čudi da pravna i svaka druga javnost bježi od toga "kako je nastao montirani državni udar, a nastao je, kako je rekao, na izjavi Paje Velimirovića, "koji je suprotno Ustavu i zakonu igrao ulogu prikrivenog islednika ili kako se kaže agenta provokatora“.

"Poruka je da što nas više napadaju snažniji smo i mi ćemo na kraju izaći kao pravni i politički pobjednici", kazao je on.


Bulatović je pozvao Katnića da objavi čitav razgovor iz podgoričkog lokala, odnosno oba, jer ih je bilo dva, a ne samo montirane djelove.

"Neka objavi oba, on stoji iza prisuškivanja, kad se objavi to nastavićemo svoju političku i pravnu akciju", naveo je Bulatović.

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević ocijenio je da su se na takav način obračunavali vlastodršci u totalitarnim režimima, najavljujući da će iskoristiti međunarodne kontakte da obavijesti relevantne adrese o "novom trendu specijalnog tužioca".

On je ocijenio skandaloznim da se članica NATO-a i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji na takav način zloupotrebljava organe u borbi protiv nesitomišljenika.

"Ovdje nije na ispitu samo domaća sručna javnost, već i međunarodna zajednica", dodao je Medojević.

Mandić je poručio da iza snimanja razgovora stoji Katnić, koji se, kako je rekao, od studentskih dana kada je bio studentski doušnik, pa dod anas nije promijenio.

On je pozvao na objavljivanje svih razgovora između njega, Bulatovića i treće osobe, poručujući da će onda objasniti šta je pozadina svega.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније