Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2017. 17:56 >> 17:28
4

DANILOVIĆ OCIJENIO

"Jadan i nedostojan pokušaj Lekića"

Predsjednik Izvršnog odbora Demosa Goran Danilović kazao je da je pokušaj da se on dovede u vezu sa Demokratskim frontom, ili drugom pozicionom i opozicionom strukturom "jadan i nedostojan".

Lider Demosa Miodrag Lekić ranije danas, komentarišući izjavu Danilovića da na predstojećim predsjedničkim izborima opozicija treba da ide sa zajedničkim nestranačkim kandidatom, rekao je da je to stav Demokratskog fronta.

Danilović je poručio da je tužno da Lekić pokreće krupne teme koje su zaista goruće u Crnoj Gori, ali da ih tretira kao plašt za obračun sa njim.

"To ko je pristojan a ko nije, ko je vaspitan i korektan, a ko arogantan i otuđen od stranke najbolje govore minuli dani i sedmice. Na moju uzdržanost i nevrijeđajući ton Lekić samostalno, ili preko svega par osoba odgovara upravo balkanski - čega se gnuša - sujetno i sistemom: Demos to sam ja!", rekao je Danilović.

On je kazao da je tužno na kraju da Lekić ne poznaje vlastiti Statut, Statut stranke kojoj pripada i čiji je predsjednik.

"O kandidatu za predsjednika Crne Gore ne odlučuje on, neki umišljeni član predsjedništva, ja ili neko četvrti, u komunikaciji sa bliskim i odanim ljudima, nego stranački organ koji ima svoje nadležnosti", navodi se u reagovanju Danilovića.

On je rekao da većina Demosa nije nikakav "odvaljeni dio" koji žudi za novim predsjednikom ili novi predsjednik za njom - "većina Demosa je mjera naše snage i odgovornosti".

"Umjesto što omalovažava ljude koji su nam stvorili Demos, gospodin Lekić bi morao da im bude zahvalan. Oholost i samoljubivost, navodno zaštitnički odnos prema Demosu, a vrijeđajući ton prema najvišim funkcionerima, providna je manipulacija koju do prije 30 dana nisam mogao ni zamisliti kao sredstvo borbe za vlastitu poziciju predsjednika Demosa", rekao je Danilović.

Danilović je kazao da je pokušaj da se on dovede u vezu sa Demokratskim frontom ili drugom pozicionom i opozicionom strukturom "jadan i nedostojan čovjeka kojemu smo do juče vjerovali cijelim bićem".

"Nije Lekić prije četiri I po godine imao ništa protiv ideje da predsjednički kandidat opozicije bude nestranačka ličnost. Naprotiv!", kazao je Danilović.

On je poručio da njemu nikada u životu nije mogao biti primjer neko ko demokratiju u vlastitoj političkoj kući smatra suvišnom, a navodno želi da je uvede u cijeloj Crnoj Gori.

"Ponosan sam što razmišljam kao većina Demosa ali bih sa dostojanstvom prihvatio i da sam usamljen ili na strani manjine. Pokušaj da mi javno, nakon svih godina koje su za nama, paušalno iscrta psihološki portret je amaterski i naivan", naveo je Danilović.

On je kazao da Lekić mora da shvati da njegova odjednom ispoljena gospodarska ambicija da on i nelegitimno Predsjedništvo drže čas svima drugima u Demosu biva lako čitljiva i žalosna.

"Predsjedništvo u koje je preko noći vratio ljude koji osam mjeseci prave novu stranku i najružnije govore o njemu i meni izgubilo je i smisao i svrhu. Ipak, i tako komedijaški skrpljeno na kraju, da bi se bilo kako držao kvorum i to protiv Izvršnog odbora i većine u Demosu, ima nadležnosti koje nikom ne smetaju ali ne mogu obezbijediti jedinstvo Demosa", rekao je Danilović.

Kako je ocijenio, govoriti o pristojnosti i kulturi, a razigrano i gorljivo pokazivati suprotno u javnoj polemici sa kolegama nije vrlina i domišljatost čak ni loša taktika - "radi se o poplavi kompleksa izbilih ispod namještene barokne površine".

"Nadao sam se da nikada u životu neću morati da se branim od gospodina Lekića niti da mu otpisujem istom mjerom. Bio bih mnogo srećniji da je žustro odgovarao na nekadašnje uvrede, recimo iz DF prema Demosu ali je izgleda repertoar "biranih riječi" sačuvan za nas koji uvrede ne zaslužujemo", kazao je Danilović.

On je poručio da Skupštinu DEMOS-a neće moći da zabrani, ili izbjegne ni Predsjednik ni Predsjedništvo jer je hoće i traži većina.

Danilović je ocijenio da je to je prava prilika za kandidovanja i pronalaženja sebe.

"Nijesmo neobavezno udruženje sa estrade pa da se iz studija ili od drugdje kandidujemo za ovo ili ono. Demos je više i bolje od Lekića i mene. Da je predsjedniku Lekiću više stalo do Demosa nego do sebe podnio bi ostavku već juče, a ja bih to pozdravio svojom ostavkom. Ovako, tražeći krivca u drugome i ljubomorno preskačući sebe, naći će odgovornost koja je mjera svima, pa i predsjednicima", poručio je Danilović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније