Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

24. 07. 2017. 18:30   >>  18:01 19

MANDIĆ OCJENJUJE

"Odlaganje suđenja-početak pobjede DF"

Odlaganje suđenja optuženima za planiranje terorizma na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora početak je pobjede Demokratskog fronta, smatra jedan od optuženih, Andrija Mandić. "Crnogorski režim na optuženičku klupu izveo je sve Srbe, i to je ono što je strašno. Ovdje se radi o državnom teroru koji ćemo zaustaviti tokom montiranog političkog procesa", kazao je Mandić za Večernje novosti.

On tvrdi da se sa DF-om režim obračunava kako bi zaustavili promjenu vlasti u Crnoj Gori. 

"Mi nemamo nikakvo povjerenje u crnogorski pravosudni sistem, a preko direktnih TV prenosa iz sudnice, pokazaćemo građanima koliko su slabe te institucije. Raskrinkaćemo specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegov tim i dokazati da je optužnica bila lažna", kazao je Mandić za Novosti.

Na pitanje zašto je DF trn u oku vlastima u Podgorici, Mandić odgovara da je to zato što "DF ima čvrste i jasne stavove prema referendumu o članstvu države u NATO, vojnoj neutralnosti Crne Gore, ukidanju sankcija Rusiji, povlačenju sramne odluke Vlade u Podgorici o priznavanju kvazidržave Kosovo, razobličavanju mnogobrojnih afera i sprege vlasti i crnogorskog podzemlja".

On tvrdi i da se hajka vodi i prema njihovim braniocima u procesu suđenja, od kojih je jedan, kako kaže, morao čak i da odustane od odbrane klijenta.

Komentarišući zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv četiri poslanika DF-a, zbog nasilničkog ponašanja u holu Skupštine Crne Gore u februaru, Mandić ocjenjuje da Katnić, očigledno, gubi tlo pod nogama. 

"Pošto nema dokaza za navodni pokušaj puča, on sada otvara nove slučajeve kako bi se nanijela šteta DF-u. Još jedna tužna priča tužilaštva", kaže jedan od lidera Fronta.

On tvrdi da režim i preostali dio opozicije priželjkuju da se, kroz hapšenja, zatvaranja i suđenja, Demokratski front oslabi. 

"Ako razumijem zašto to radi režim, nemam opravdanje za opoziciju. Postoji u Crnoj Gori tip političara, takozvanih amandmandžija iz “konstruktivne opozicije”, koji nemaju lične hrabrosti da se suprotstave opasnom kriminalizovanom režimu", zaključuje Mandić u intervjuu Novostima.  

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније