Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 06. 2013. 20:30 >> 20:37
1

3/5 I VENECIJANCI

Vuković: Upozorenje da se uozbiljimo

Venecijanska komisija (VK) potvrdila je da je da im je prihvatljiva opcija da deblokirajući mehanizam u izboru najviših pravosudnih funkcija bude tropetinska većina. To crnogorske partije tumače kao upozorenje da posao treba završiti što prije jer od toga zavisi otvaranje poglavlja 23 i 24.

 

Funkcioner DPS-a Miodrag Vuković rekao je za RTCG da "sada imamo i drugo, dopunjeno mišljenje".

"Stav Venecijanske komisije je za sve ozbiljne u ovom Parlamentu upozorenje 'skopčano' sa stavom da od toga zavisi napredak naših evropskih integracija, da je to uslov za otvaranje poglavlja 23 i 24, da se uozbiljimo i vratimo u klupe Ustavnog odbora“, kazao je Vuković.

Funkcioner Pozitivne Crne Gore Srđan Perić rekao je da ta partija želi najbolje rješenje, a "ne da imamo blokirajući mehanizam".

"Ne želimo da blokiramo cijeli proces. Jasno je da ta osoba mora da ima integritet, široko povjerenje i bilo bi najbolje da ona bude izabrana dvotrećinskom većinom, da ne razmišljamo o deblokirajućim mehanizmima“, rekao je Perić, dok je lider SNP-a Srđan Milić rekao da njegova partija ostaje pri ranijem stavu o deblokirajućem mehanizmu.

"Znači, za drugo glasanje da bude tropetinsko, ali prvo glasanje mora biti dvotrećinsko“, poručio je Milić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније