Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

26. 07. 2017. 12:35 >> 08:25
18

BRAJOVIĆ U PARLAMENTU

Osudili ponašanje Vučinića

Predsjednik crnogorskog parlamenta, Ivan Brajović, saopštio je da je Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore osudio jučerašnje ponašanje poslanika DF-a Janka Vučinića, na sjednici Administrativnog odbora.

 

Poslanici će danas raspravljati o ukidanju imuniteta poslanicima DF-a Milanu Kneževiću, Marini Jočić, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću.

Podsjećamo, jučerašnjem glasanju za ukidanje imuniteta poslanicima DF-a prethodila je burna rasprava, koja je u trenutku bila na ivici incidenta, nakon što je Vučinić uputio niz pogrdnih riječi i uvreda predsjedniku Administrativnog odbora Ljuiđu Škrelji, nazivajući ga "živinom i fukarom".

"Ja nijesam neko ko misli da sa sankcija treba uređivati ponašanje poslanika, dodatnim sankcijama, ali zaista mislim da je onakvo ponovljeno ponašanje dodatno pokazalo da treba da pristupimo izmjenama Poslovnika kako su predložene", rekao je Brajović na današnjoj sjednici parlamenta.

On je rekao kako se nada da će u punom sastavu parlamenta razgovarati o izmjenama Poslovnika kad za to dođe vrijeme.

U saopštenju nakon kolegijuma, navodi se da je izraženo žaljenje zbog ponovnih incidenata, koji imaju za cilj urušavanje digniteta crnogorskog parlamenta.

"Članovi kolegijuma saglasili su se da su u istoriji crnogorskog parlamentarizma rijetki slučajevi nedostojnog i neodgovornog ponašanja poslanika, kojima je ponovo povrijeđeno dostojanstvo i ugled Skupštine Crne Gore i građana koji su ih birali. Istaknuto je da se izgredi u Skupštini ne mogu podvesti pod slučajne incidente, kao i da crnogorska javnost ne smije dobijati poruku da su vandalizam i rušenje ugleda legitiman oblik ponašanja i političkog djelovanja", navodi se u saopštenju.

Kolegijum predsjednika je, kako je saopšteno, pozvao sve poslaničke klubove formirane u Skupštini da se izjasne o nemilim scenama i napadima na poslanike i time pošalju jasnu poruku građanima Crne Gore da osuđuju skandalozne postupke nasilnih poslanika, kako ih svojim ćutanjem ne bi podržavali.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније