Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

26. 07. 2017. 19:25 >> 18:58
2

PREDSJEDNICI 11 OO DEMOSA

"Izjave Lekića neprimjerene i rušilačke"

Predsjednici 11 opštinskih odbora Demosa najoštrije su osudili javne nastupe lidera stranke Miodraga Lekića i funkcionera te partije Seade Sadiković, Aleksandre Vuković, Lucije Đurašković i Vladislava Dajkovića, jer su, kako tvrde, neprimjereni i rušilački.

Ocijenjeno je da su nastupi Lekića, Sadiković, Vuković, Đurašković i Dajković ispod nivoa Demosa koji je bio i ostao stranka civilizovanih i pristojnih ljudi.

“Predsjedništvo je zloupotrijebilo statutarna ovlašćenja u mnoštvu pokušaja da javno presudi ogromnoj većini naših odbora i članstva koje nikada neće prihvatiti rječnik podjela i vrijeđanje stranačkih funkcionera”, kaze se u saopštenju 11 od ukupno 15 predsjednika odbora Demosa Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Podgorica, Zeta/Golubovci, Herceg Novi, i predsjednik Ivršnog odbora opštinskog Odbora Pljevlja.

Oni smatraju da niko nema pravo da razvrstava na nacionaliste i građane niti da ističe bivše političke angažmane pojedinaca.

“Mi smo Demos bez obzira ko je i kada pripadao kojoj političkoj opciji! Mi smo osnivači Demosa i njegovi prvi politički predstavnici širom gradova Crne Gore!” tvrde predsjednici 11 odbora te partije.

Oni su od Lekića, Sadiković, Vuković i Đurašković kao članova Predsjedništva, zatražili da umjesto što ih mimo statutarnih ovlašćenja, zasipaju proizvoljnim i neutemeljenim zaključcima o "razbijanju stranke", javno izvinjenje jer su u svojim obraćanjima javnosti iznijeli najteže uvrede, svrstavajući ih u nepostojeće tabore.

“Tražimo da upute javno izvinjenje i svakom članu i simpatizeru Demosa, koga su opteretili, obmanuli ili podstakli da napusti Demos, širenjem neistina o funkcionerima Demosa Goranu Daniloviću i Goranu Radonjiću”, kaže se u saopštenju.

Predsjednici odbora zatržili su da se izjave, pogotovo zasnovane na srbofobiji i vjerskoj mržnji, sankcionišu i nikada više ne ponove.

“Nakon što je većina zakazala, Skupštinu je nemoguće izbjeći a biće i sazvana po predlogu Izvršnog odbora. Tamo ćemo razgovarati, ali argumentima a ne širenjem neistina putem medija i društvenih mreža”, poručuje se u saopštenju.

Predsjednici odbora zahtijevali su i objašnjenje zašto sjednicama Predsjedništva prisustvuju pojedinci koji nijesu ušli u Demos duže od osam mjeseci i koji su javno saopštavali da formiraju novu stranku.

"Zahtijevamo da se sačuva dostojanstvo i ime Demosa", piše u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније