Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2017. 12:51 >> 12:23
4

PRIJEM KOD VUJANOVIĆA

Vlahović maksimalno posvećena misiji u Rimu

Novoimenovana ambasadorka Crne Gore u Italiji Sanja Vlahović saopštila da je obavila široke pripreme pred odlazak na diplomatsku dužnost i da će koristeći bogata iskustva saradnje, biti maksimalno posvećena uspjehu njene važne diplomatske misije.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas Vlahović pred preuzimanje ambasadorske dužnosti u Rimu.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, naglasio posebnu vrijednost saradnje sa Republikom Italijom ocjenjujući da je crnogorsko članstvo u NATO-u šansa unapređenja saradnje i inteziviranja partnerstva.

"Iskazao je poštovanje za maksimalnu posvećenost novimenovane ambasadorke u saradnji sa Italijom u period dok je obavljala dužnost ministarke nauke kada je i potpisan međudržavni Sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji", navodi se u saopštenju.

Iz Vujanovićevog kabineta ističu da je taj sporazum bio osnova za Sporazum sa Nacionalnim savjetom za nauku Italije, na temelju koga su realizovani i ostvaruju se brojni projekti u oblasti obrazovanja nauke i kulture u Crnoj Gori.

Upravo takva posvećenost, kako je saopšteo, prepoznata je u Italiji i bila je osnova da predsjednik Italije novoimenovanu ambasadorku odlikuje najvećim državnim odlikovanjem za unapređenje međudržavnih odnosa.

"Predsjednik je uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije predhodnom ambasadoru Antunu Sbutegi", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније