Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

27. 07. 2017. 13:46 >> 13:15
1

MEDOJEVIĆ PORUČIO

"Vlada ne vidi uzroke ekonomske krize"

Vlada Crne Gore nije u stanju da prepozna stvarne uzroke ekonomske krize i zbog čega se pojavljuje deficit u budžetu, pa onda i ne može ni da pripremi adekvatne mjere koje bi eliminisale uzroke, koji su strukturne prirode, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

"Povecanje PDV na 21 odsto direktno znači povećanje cijena roba i usluga i ugrožavanje životnog standarda građana. Taj porez se prebacuje na teret građana koji će sada sa istim i manjim platama moći da kupuju manje robe. Povećanje PDV, skupa sa povećanjem akciza na alkohol, cigarete, gazirana pića itd donosi talas poskupljenja i smanjiće domacu tražnju. što ce se odraziti na povećanje sive ekonomije i nakon početnog povećanja priliva zbog veće stope, vremenom dolazi do smanjenje priliva u budžet po osnovu PDV. Smanjenje kupovne moć stanovništva će negativno uticati na BDP i povećaće se nivo siromaštva u Crnoj Gori", rekao je Medojević.

On je poručio paket štednje neće popraviti stanje javnih finansija , a pokvariće bilanse banaka i neke od njih uvesti u zonu gubitaka.

"Zbog toga se i neke banke mogu javiti za drzavnu pomoć iz budžeta za sanaciju. Crnu Goru čeka jos oštriji paket štednje, koji će podrazumjevati smanjenje zarada i penzija, smanjenje socijalne pomoci i možda prinudnog smanjenja iznosa depozita štednje u bankama", saopštio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније