Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2017. 17:36 >> 17:07
3

OCJENA RUDOVIĆA

Izmjene Poslovnika bez opozicije promašaj

Donošenje izmjena i dopuna Poslovnika o radu Skupštine, bez studioznog zajedničkog rada vlasti i opozicije, potpuni su promašaj, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Neđeljko Rudović.

„Demokratska partija socijalista (DPS) očigledno, izmjenama i dopunama Poslovnika, pokušava da nađe način da disciplinuje opoziciju, pokušava da se bavi opozicijom i u tome nađe svrhu svog ostojanja u parlamentu pošto nemaju drugu svrhu djelovanja u Skupštini, jer apsolutno ničemu ne služe osim da dižu ruke i usvajaju zakone koji su kreirani u Vladi i centrima moći“, kazao je Rudović agenciji Mina.

On je napomenuo da opozicija bojkotuje parlament zbog političkog nasilja.

„Ne mogu nasilnici i siledžije da nekome propisuje kako će da se ponaša. Ponašanje DPS-a sa njihovim satelitima je političko siledžijstvo i ako su oni takvi, kao što jesu jer su uzurpirali vlast, ne mogu poslanicima opozicije određivati na koji način će djelovati i kako će se ponašati u parlamentu“, istakao je Rudović.

On je ocijenio da je bilo kakvo ponašanje u parlamentu koje izlazi van standarda elementarne kulture i vaspitanja apsolutno neprihvatljivo.

„Ne opravdam ponašanje poslanika Demokratkog fronta i njihovo ponašanje u parlamentu je neprihvatljivo“, smatra Rudović.

Kako je kazao, čini mu se da se u Crnoj Gori ne može normirati da li će se neko ponašati u skladu sa elementarnim normama kulture.

„Ako se neko ne ponaša na prihvaltjiv način, ako je neko javna ličnost i ako je zastupnik građana koji su zaokružili listu sa koje je izabran, onda se valjda pretpostavlja da taj čovjek mora da se za ciljeve zbog kojih postoji njegova politička partija bori na način koji je prihvatljiv“, naveo je Rudović.

Kako je rekao, ukoliko on to ne čini i ponaša se na način poput onog koji se gledao u proteklih nekoliko mjeseci, onda bi takođe bilo logično da sud javnosti bude taj koji će ga kazniti.

„A ne da Ivan Brajović ili poslanici DPS-a koji su obične marionete mjere da li je neko izašao iz poslovničkih normi. Oni apsolutno na to ne mogu imati pravo“, smatra Rudović.

On je naveo da, ako se već ne može očekivati od nekih partijskih funkcionera da se ponašaju na kulturan način, onda treba Poslovnik koji bi normirao takve prekršaje da bude predmet dogovora i zajedničkog ozbiljnog rada, „a ne prelamanja preko koljena“.

Ovako se, smatra Rudović, to doživljava kao obični revanšizam i političko nasilje, kojim “DPS sa svojim satelitima pokušava da nametne i da utjera opozicione poslanike u brazdu“.

Na pitanje da li misli da su propisane kazne koje iznose i do 50 odsto plate poslanika rigorozne, Rudović je odgovorio da bi, da u Crnoj Gori postoje elementarni uslovi za normalno političko djelovanje, mogli da razgovaraju o svakoj normi koja sankcioniše primitivizam.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније