Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 06. 2013. 13:04   >>  13:15 1

DPS DEMANTUJE

Simović: Ne gušimo Anketni

Članovi Anketnog odbora iz Demokratske partije socijalista ne blokiraju rad tog skupštinskog tijela, ali sprečavaju nezakonito postupanje njegovog predsjednika, rekao je poslanik te parije Milutin Simović.

On se u Podgorici sastao sa predstavnicima Delegacije Evropske Unije  u Crnoj Gori, Mitjom Drobničem i Albertom Kamaratom.

Simović je novinarima u Skupštini kazao da je predstavnike EU upoznao sa radom Anketnog odbora.

Prema njegovim riječima, DPS doprinosi kvalitetnom radu Ankentnog odbora.

„DPS ne guši, ne blokira i ne opstruira rad Anketnog odbora. DPS, kroz rad svojih članova, blokira nezakonito ponašanje predsjednika tog tijela, njegov doživljaj da je tužilac i sudija i njegovu političku potrebu i želju da DPS proglasi krivom“, rekao je Simović.

On je Drobniču i Kamarati kazao da su se odazvali svi koje je Anketni odbor pozvao na saslušanje i da su, tvrdi Simović, da li odgovore na sva pitanja.

„Odgovori su pokazali da nije bilo zloupotrebe državnih resursa, službenog položaja kao ni diskriminacije po bilo kom osnovu uključujući i partijsku diskriminaciju“, rekao je on.

 


Simović je, kako je naveo, ukazao predstavnicima evropske delegacije da se odgovori “nijesu dopali predsjedniku odbora“ (Koča Pavlović).

„Za kvalitet Anketnog odbora je važno da su odgovori bili istiniti, a ne da li su bili u skladu sa željama i političkim potrebama bilo koga pa makar to bio i predsjednik Anketnog odbora“, rekao je Simović.

On je dodao da Ustavne promjene zavise od svih i rekao kako se nada da će taj posao biti završen do 31. jula kada je i predviđeno.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније