Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

03. 08. 2017. 13:48   >>  13:23 24

NIKOLIĆ O OPOZICIJI

Viziju o značaju pokvarila im Bijela kuća

Vizija lidera građanske opozicije o sopstvenom značaju nakon susreta sa potpredsjednikom SAD Majkom Pensom, trajala je veoma kratko - taman toliko dok Bijela kuća nije izdala saopštenje sa glavnom tezom da je Pens na sastanku tražio od crnogorske opozicije da se vrati u Parlament i obavlja poslove za koje su ih građani delegirali, saopštio je poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

Podsjećamo, Bijela kuća je juče saopštila da je Pens poručio opoziciji da se vrati u parlament i da nastavi sa svojim obavezama kao predstavnici građana koji su ih izabrali na izborima.

Nikolić navodi da su predstavnici crnogorske opozicije, po već ustaljenoj praksi, značajnu posjetu svjetskog državnika, zloupotrijebili "na najprizemniji način", te da su pokušali da je iskoriste "za ubiranje jeftinih dnevnopolitičkih poena".

"Iz hiperprodukcije njihovih jučerašnja saopštenja, nakon susreta sa potpredsjednikom SAD Majkom Pensom, dalo se zaključiti da su (Ranko) Krivokapić, (Miodrag) Lekić, (Dritan) Abazović, (Danijela) Pavićević i (Aleksa) Bečić u najmanju ruku svaki pojedinačno, imali bilateralne razgovore, a ne grupni petnaestominutni sastanak u kojem su se američkom potpredsjedniku obratili ko u trideset sekundi, a ko u minut vremena", saopštio je Nikolić. 

Kada su, kako je rekao, uhvaćeni na djelu "da falsifikuju teme i koncept sastanka, pribjegli su drugoj podjednako politički infantilnoj strategiji - pokušaju izmišljanja afera, uz neizbježno spominjanje njihove glavne političke opsesije - predsjednika DPS-a Mila Đukanovića".

"Današnji spin opozicionih medija, kako se američki potpredsjednik nije sreo sa predsjednikom DPS-a, dodatni je neuspešni pokušaj da se umanji jučerašnja blamaža opozicionara", kazao je Nikolić.

Rekao je kako u DPS-u pretpostaljaju da i opozicionari i njihovi mediji "namjerno prenebregavaju činjenicu da je Pensov domaćin u Crnoj Gori bio Duško Marković, predsjednik crnogorske Vlade i zamjenik predsjednika DPS-a, a da je uvaženi gost javno saopštio da visoko cijeni crnogorski politički kurs, čiji je kreator godinama unazad upravo Đukanović".

On je opoziciji pojasnio, kako je rekao, jasnu poruku Pensa.

"Jedini relevantan zaključak sa njihovih sastanaka sa inostranim zvaničnicima, pa tako i sa potpredsjednikom Pensom je da sa svih međunarodnih adresa dolazi ista poruka, identična onoj koju im i mi ponavljamo: izbori su bili demokratski, a opoziciji je mjesto u Parlamentu. To su činjenice a sve ostalo - puste želje i falsifikati", rekao je Nikolić.

Podsjeća da posjeta Pensa Crnoj Gori i poruke koje je uputio crnogorskim zvaničnicima, najbolje povrđuju ispravnost političkog kursa za koji se Crna Gora opredijelila birajući put integracija u NATO i Evropsku uniju.

"Potpredsednik Pens je najviši američki zvaničnik koji je posjetio Crnu Goru, čime je odato svojevrsno priznanje našoj državi za pređeni put i napredak u političkom, ekonomskom i ukupnom društvenom pogledu, koji je ostvaren tokom proteklih 20 godina. Posebno, nakon obnove državne nezavisnosti Crne Gore i uprkos brojnim unutrašnjim i spoljašnjim opstrukcijama različitih faktora, koji su pokušavali spriječiti slobodnu volju jedne države da sama bira svoj put u budućnost", zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније