Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina;Objavio: B.V. ]

04. 08. 2017. 08:06   >>  05. 08. 2017. 08:32 8

ĐENERO OCJENJUJE

Snažna podrška SAD i za ulazak u EU

Poruke potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Majka Pensa predstavljaju veliki korak za Crnu Gori i vjetar u leđa prema članstvu u Evropskoj uniji (EU), ocijenio je politički analitičar iz Zagreba, Davor Đenero.


On je kazao da je Pens u Podgorici izrekao pohvale za hrabrost i odlučnost koju Crna Gora zaslužuje za kontinuitet politike koju vodi od trenutka samostalnosti do danas.

"Crna Gora je u fazi kad ubira plodove konzistentne i osmišljene politike. Sada Crna Gora ima garantovanu vanjsku stabilnost i vjetar u leđa od prijatelja prema članstvu u EU", kazao je Đenero listu Pobjeda.

On ističe da se pristupanjem NATO savezu institucionalni dijalog sa EU bitno mijenja i olakšava.

"EU i NATO su dvije strane iste medalje. To je za Crnu Goru veliki korak naprijed. Na neki način, Pens je obećao da će Crna Gora imati snažnu podršku Amerike u finalu pristupanja EU", naglasio je Đenero.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније