Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

04. 08. 2017. 12:04 >> 11:35
2

SD PREDLAŽE

Neke ambasade preseliti na Cetinje

Vlada Crne Gore trebalo bi da afirmiše ideju da jedan broj diplomatskih i konzularnih predstavništava stranih država bude smješten na Cetinju, gdje su ona i prvi put otvorena, jer bi i na taj način prijestonici bilo vraćano nešto od stare slave, ocijenile su Socijaldemokrate.

 

Komentarišući usvajanje Zakona o prijstonici, Nikola Borozan (SD) smatra da država počinje da vraća atribute prijestonice svom prijestonom gradu.

"Cetinju je oduzimanjem nekadašnjeg statusa zaustavljen dotadašnji trend i sadržaj razvoja, pa bi usvojeni zakon trebao da iskaže punu moralnu, istorijsku i ekonomsku odgovornost države prema svojoj prijestonici. Smatramo izuzetno značajnim činjenicu da će predloženim zakonskim rješenjima, jedan broj novih državnih institucija biti preseljen na Cetinje, pored već postojećih, pa će tako Rezidencija Predsjednika Crne Gore, sjedište Ustavnog suda i Ministarstva kulture, kao i Ministarstvo vanjskih poslova, dodatno uticati na adekvatno pozicioniranje Cetinja kao značajnog kulturno-istorijskog i diplomatskog centra Crne Gore", saopštio je Borozan.

Zakonom je, podsjeća on, propisana još jedna veoma važna stvar za Cetinje - a to je formiranje posebnog fonda za razvoj prijestonice, u koji bi se tokom godine slivala sredstva u ravni od jedan odsto tekućeg državnog budžeta.

"Pa je na rukovodstvu Prijestonice i Senatu velika odgovornost u pogledu ulaganja navedenih novčanih sredstava u projekte od strateškog značaja za razvoj Cetinja", rekao je Borozan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније