Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

08. 08. 2017. 23:03 >> 22:34
11

SDP PETNJICA

Priču o spomeniku naručile sužbe

Pojedine "vrele glave", svojom voljom ili na nagovor odgovarajućih službi pokreću priču o spomeniku četničkom komandantu Pavlu Đurišiću, ocijenili su iz petnjičkog Odbora Socijaldemokratske partije.

"Da ovog ljeta temperatura među građanima neće biti podizana samo zbog vrelog afričkog talasa, bilo nam je jasno kad se pokrenula priča o spomeniku Puniši Račiću. Ovih dana će po istom principu temperaturu dodatno povećati najavljeno podizanje spomenika Pavlu Đurišiću", poručuju iz petnjičkog SDP-a. 

Oni poručuju da bi četnički komandant odgovoran za ubijanje hiljada pripadnika manjinskih naroda i članova partizanskih porodica tokom drugog svjetskog rata, u svakoj uređenoj zemlji bio primjer kako rat od ljudi napravi zvijeri i izvuče ono najgore iz njih. 

"Pokolj muslimana u Pljevljima, Čajniču i Foči je navjeći zločin etničkog čišćenja od strane cjelukupnih četničkih jedinica na prostoru Jugoslavije u drugom svjetskom ratu i direktno je vođen od strane Đurišića", podsjećaju iz SDP-a i dodaju da je za borbu protiv partizana Đurišić od Italijana dobijao platu, hranu, oružje i municiju, a od Adolfa Hitlera 1944. "Željezni krst” za “svoje vojničke vrline”.

"Ne izgleda i za pojedine "vrele glave” koji svojom voljom ili na nagovor odgovarajućih službi pokreću ovo pitanje kako se ne bi bavili povećanjem PDV-a na 21%, uvođenjem dodatnih akciza ili ukidanjem nadoknda za majke sa troje i više djece. Binije je izgleda pokretati pitanja iz 1944 nego 2017-te godine, pogotovo jer se na ova iz 2017 nema pravi odgovor. Izgleda da konsultacije sa Vučićem kao ideološkim sljedbenikom Đurišića i političkim intimusom vrha DPS-a i DF-a rezultiraju povećanjem ideja za spomenike i rehabilitacije po kvadratnom kilometru, dok se građani pitaju kako će platiti struju ili spremiti djecu za školu. Ako se sada pokreće rehabilitacija saradnika fašista, organizator ovakvih inicijativa se nada da će za 20 godina neko pokrenuti proces rehabilitacije ratnih zločinaca iz prethodnog rata koji su vodili pod vođstvom Miloševića današnji saveznici DPS-a i Vučić", navodi se u saopštenju SDP-a.

Oni poručuju da se spomenik zločincima ne smije postaviti.

"Od države tražimo da ne dozvoli njegovo postavljanje pa da traži uklanjanje", zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora SDP Petnjica.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније