Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

09. 08. 2017. 20:57 >> 22:30
16

ZA PREDSJEDNIKA SNP-a

Kandidati Jonica, Joković i Dašić

Kandidati za predsjednika SNP-a su Snežana Jonica, Vladimir Joković i Goran Dašić, saopšteno je nakon večerašnje sjednice Glavnog odbora stranke. Milija Rovčanin povukao je kandidaturu.

Predsjednik stranke biće izabran na Osmom kongresu SNP-a, zakazanom za 13. avgust u Podgorici.

Joković je nakon sjednice kazao da očekuje da bude lider partije.

"Najviše mi snage daje to što me omladina SNP-a podržava. Ako dođem na mjesto predsjednika partije, a najvjerovatnije će biti tako, omladina će se što više uključiti u rad partije, uslijediće obnova svih opštinskih odbora, a na nove funkcije će doći mladi i školovani ljudi sa novom političkom misli", kazao je Joković, prenosi TVCG.

I Dašić priželjkuje nove kadrove u stranci.

"Želim da istaknem da ne pripadam nijednoj struji u SNP-u, nijesam nikad ni pripadao. Klonio sam se sukoba u partiji i nikada mi cilj nije bila funkcija, da je to tako ja danas ne bi bio ovdje. Takođe želim da istaknem da je SNP-u, kao i Crnoj Gori, potrebna nova generacija političara", izjavio je Dašić.

Jonica se nije obratila novinarima nakon sjednice Glavnog odbora.

Glavni odbor je utvrdio i listu predstavnika za Osmi kongres SNP-a. U radu najvišeg partijskog tijela SNP-a učestvovaće 465 delegata. Od toga 310 su predstavnici izabrani u opštinskim organizacijama, a 155 su članovi aktuelnog sastava Glavnog odbora.

Glavni odbor je, kako se navodi u saopštenju, takođe u skladu sa Statutom, utvrdio i listu kandidata za članove novog Glavnog odbora, a to buduće tijelo brojaće 100 članova.

Glavni odbor je utvrdio i liste kandidata za predsjednike i članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora, kao i potrebna prateća kongresna dokumenta.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније