Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

10. 08. 2017. 14:50   >>  14:23 6

DEMOKRATSKA CRNA GORA

Nemamo veze s objavama Šepelja

Demokratska Crna Gora nema nikakve veze sa stavovima, mišljenjem i načinom izražavanja odbornika Demokrata u Kotoru, Dragana Šepelja, navodno iznijetim u njegovim objavama na Fejsbuku 2010. i 2013. godine, saopšteno je iz partije Alekse Bečića.

Poručuju da sa spornim "statusima" na Fejsbuku objavljenim 2010. i 2013. godine ne mogu ni imati veze, s obzirom na činjenicu da je Demokratska Crna Gora osnovana 19. aprila 2015. godine. 

Saopštili su i da je po njihovim informacijama "najveći dio navodnih postova grubi falsifikat".

"Ovih dana se u napadima na Demokrate ne biraju sredstva, pa se tako iz naftalina vade objave na privatnim Fejsbuk profilima svih ljudi koji imaju bilo kakve veze sa Demokratskom Crnom Gorom, a koje su postavljali prije više od 4, 7 ili 10 godina, i pokušavaju se predstaviti kao zvaničan stav Partije. Stoga, da budemo sasvim jasni - Demokratska Crna Gora nema ama baš nikakve veze sa stavovima, mišljenjem i načinom izražavanja odbornika Demokrata u Kotoru, Dragana Šepelja, navodno iznijetim u njegovim 'postovima' na Fejsbuku 2010. i 2013. godine. I ne možemo imati, jer, podsjećamo, Demokrate su osnovane 19. aprila 2015. godine", navodi se u reagovanju Demokrata.

Duboko poštovanje prema crkvama

Uprkos svemu, kako su rekli, za Demokrate ne postoji dilema.

"Za riječi koje smo imali priliku sada da pročitamo, bilo da su istinite ili su falsifikati, opravdanje ne postoji. Ipak, kao da ono što je objavljeno prije četiri ili sedam godina nije bilo dovoljno, ono što je monstruozno i jadno i bijedno jeste fotomontiranje i poturanje najnovijih objava našem odborniku koje se odnose na visoka sveštena lica i neke 'kolege' iz 'opozicije' i providni, ali mizerni pokušaj da se i to veže za Demokratsku Crnu Goru. To je dotle otišlo daleko da je trenutno najveći broj 'snimaka ekrana' koji su 'isplivali' u javnost, a vezani su za našeg odbornika u Kotoru, grubi, ali jeftini falsifikati iz kuhinje jednog političkog subjekta, jedne službe i njihovih kumova, što će nadležni organi imati priliku da utvrde u posebnom postupku. Onaj koji je iskoristio falsifikat da uvuče crkvene velikodostojnike u političke obračune, taj ne preza ni od čega", saopštile su Demokrate.

Demokratska Crna Gora poručuje i da je "bilo koji eventualni uvredljivi komentar na račun vjerskih velikodostojnika krajnje neprimjeren".

"Ali ono što je još neprimjerenije i iznad svega licemjerno jeste pravljenje falsifikata i zgražavanje nad time onih koji su tom istom vjerskom velikodostojniku i crkvi htjeli da podmetnu i stave u usta najogavnije riječi iz najmonstruoznijeg pisma koje je ikada viđeno na političkoj sceni Crne Gore. Demokratska Crna Gora izražava duboko poštovanje prema svim tradicionalnim crkvama i vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, kao i pozitivnoj ulozi koju imaju u čuvanju porodičnih i drugih dobrih tradicionalnih vrijednosti u našem društvu, za čije puno poštovanje se i Demokrate zalažu", navodi se u saopštenju.

Đukanoviću se bliži politički kraj 

Podsjećaju da je "posljednja predstava na temu podgrijavanja i podsticanja nacionalizma, sa elementima vjerske i nacionalne netrpeljivosti koje ponovo prizivaju na podjele u Crnoj Gori, počela onog trenutka kad smo bacili Đukanovića na koljena".

Bivšem premijeru su poručili da mu neće dozvoliti da svađa građane Crne Gore, "kako bi ti i tvoji kumovi profitirali".

"Nikada ti više nećemo dozvoliti da dijeliš građane po naciji, vjeri, jeziku, samo kako biste ti i tvoji kumovi imali stanove po Dubaiju, Londonu i Berlinu, banke, jahte i vjetrenjače; nikada ti više nećemo dozvoliti da u usta uzimaš predstavnike crkava i vjerskih zajednica i u predstavi zajedno sa svojim kumovima dižeš temperaturu, kako bi izveli pošteni i časni narod Crne Gore na ulicu, gdje ćeš ti narediti da se tuku i mlate i da im se utjeruje strah u kosti, a da nakon toga ti i tvoji kumovi prođete nekažnjeno", poručuju Demokrate. 

Smatraju da Đukanoviću sve manje prolaze takve teme koje, kako kažu, odvraćaju pažnju od ukidanja naknada, povećanja PDV-a, uvođenja akciza, nesnosnog spoljnotrgoviskog deficita, ogromnog poreskog duga.

"Ukratko, politički kraj ti je tu, odmah iza ćoška i tebi i tvojim kumovima i pomagačima", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније