Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

10. 08. 2017. 17:27   >>  17:04 7

"RUSIJA GLAVNA TEMA"

DF: Posjeta Pensa je farsa

Posjeta američkog potpredsjednika Majka Pensa Crnoj Gori obična je farsa i njen cilj je bio plasiranje poruka prema Rusiji, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Premijer Duško Marković ocijenio je, u intervjuu beogradskom "Novom magazinu", da je zvanična posjeta Pensa jasna potvrda čvrstih veza i strateškog partnerstva Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i pozicionira Crnu Goru na novi način na međunarodnoj sceni.

„Posjeta Pensa Crnoj Gori i takozvani Samit Jadranske povelje se ne može drugačije nazvati no običnom farsom, i to ne samo zbog brojnih blamaža koje nam priredio Marković i takozvani sastanak Pensa sa takozvanom građanskom opozicijom, već zbog glavnog razloga njegove posjete“, navodi se u reagovanju Predsjedništva DF-a.

Oni su kazali da je posjeta Pensa ovom dijelu svijeta bila isključivo s ciljem da bi plasirao poruke prema Rusiji.

„Iz Podgorice je poručio Rusiji, hladno-ratoviskim vokabularom, da je htjela na silu da crta nove granice, da je nastojala da destabilizuje region, odvoji Zapadni Balkan od Evrope, te da su moskovski agenti pokušali da poremete izbore i čak ubiju tadašnjeg premijera Đukanovića i spriječe ulazak Crne Gore u NATO savez“, navode iz DF-a.

Oni su rekli da je to "čak i od Pensa i od američke višedecenijske agresorske i neprincipijelne spoljne politike premnogo".

„Onaj ko je prekrajao spoljne granice u svijetu bili su NATO i SAD, počev od Koreje do Sirije. Veliki uticaj SAD-a bio je i na prekrajanje granica bivše nam lijepe države SFRJ“, navode iz DF-a.

Zato su, kako tvrde, američki predjednici dobili velike biste i spomenike na Kosovu i u Bosni i Hercegovini.

„Hvaleći sadašnje takozvane nove lidere u regionu, zaboravljajući njihovu prošlost i zatvarajući oči pred teškom zbiljom u kojoj se nalaze građani, manje više svih zemalja Zapadnog Balkana, pokušavate da stvorite marionetske režime vama i vašoj politici“, ocijenili su iz DF-a.

Oni su Pensu poručili da će, što se tiče Crne Gore, uskoro doći vrijeme kada će nova crnogorska vlast uvažavati samo demokratske principe i neće biti ekspozitura imperijalističkih sila, već isključivo crnogorska, okrenuta Evropskoj uniji (EU) na novim demokratskim principima.

Predsjedništvo DF je saopštilo da se taj politički savez uvijek zalagao i zalagaće se za saradnju zemalja Zapadnog Balkana.

"Sa samitima i konferencijama koji su održani u Berlinu, Beču, Parizu i Trstu davno je trebalo početi za dobro i EU i zemalja Zapadnog Balkana", smatraju u DF-u.

Oni ocjenjuju da je konstataciju Markovića da je Crna Gora lider na Zapadnom Balkanu suvišno komentarisati.

„Kakva je uistinu Crna Gora, a kakav je i Balkan, najbolje pokazuju objektivne brojke o stanju i trendovima i egzodus najvitalnijih i najumnijih“, rekli su iz DF-a.

Oni ističu da je sve u istinskoj alternativi, njenoj misiji, snazi i rješenjima.

„Crnoj Gori je potrebno konkretno činjenje, pametna hrabrost, radikalne promjene, optimalna rješenja i pravi neimari. Sve ostalo su gubitničke varijacije. DF nastavlja još jače tim putem“, naglasili su iz tog saveza.

Oni tvrde da Markovićev intervju obiluje brojnim obmanama, bilo da su u pitanju odnosi Crne Gore i Srbije, značaj Pensove posjete i Samita Jadranske povelje ili navodno liderstvo Crne Gore na Zapadnom Balkanu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније