Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

10. 08. 2017. 17:41 >> 17:12
3

DEMOKRATE SAOPŠTILE

VDT će ispitati "novsko" pismo

Vrhovno državno tužilaštvo naložilo je hitno preduzimanje neophodnih radnji vezano za pismo koje je u Herceg Novom distribuirano uoči lokalnih izbora, a na zahtjev predsjednika Demokraske Crne Gore, Alekse Bečića, saopšteno je iz te stranke.

"Državna tužiteljka Sonja Bošković obavijetila je da je ovo tužilaštvo, potupajući po Urgenciji predsjednika Demokrata, a u vezi sa pismom monstruozne sadržine koje je distribuirano u susret novskim izborima, naložilo hitno preduzimanje neophodnih radnji u konkretnoj krivičnopravnoj stvari", saopštile su Demokrate.

Bečić je juče uputio otvoreno pismo – urgenciju Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću, u kojem ga je obavijestio da je proteklo više mjeseci "od gnusnog pisma ogavne i monstruozne sadržine, u kojem se u susret novskim izborima pozivalo na linč članova, simpatizera i funkcionera Demokrata", a da ni do danas nema bilo kakve informacije dokle se stiglo sa izviđajem i kakva je sudbina ovog predmeta u tužilaštvu.

"Današnje obavještenje tužilaštva da je naložilo hitno postupanje u ovom predmetu ohrabruje, ali ni u kom slučaju ne zadovoljava, dok u konačnom ne budemo imali pronađene i sankcionisane autore, nalogodavce i izvršioce ovog sramnog čina. Demokratska Crna Gora će budno i sa pojačanom pažnjom pratiti sve aktivnosti tužilaštva u vezi sa pomenutim slučajem", poručuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније