Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

11. 08. 2017. 08:06 >> 07:38
5

KACIN OCJENJUJE

SAD preuzele odgovornost za Balkan

Nova američka administracija je poručila da se uhodava i preuzima odgovornost za stabilnost, prosperitet i mir u Evropi, u Evropskoj uniji i na Zapadnom Balkanu, kazao je ambasador Slovenije pri NATO, Jelko Kacin komentarišući posjetu potpredsjednika SAD, Majka Pensa.

 

On smatra da je to bila prava poruka u pravo vrijeme upućena našem kontinentu, svijetu i nekima koji nisu faktor stabilnosti u regionu.

“Pošto je Crna Gora nedavno postala članica NATO, dolazak Pensa bio je i posjeta savezničkoj državi, pa i čestitka Crnoj Gori, koja je u Alijansi preuzela sve obaveze i odgovornosti”, rekao je Kacin za Pobjedu.

Slovenački ambasador kaže da je Pens boravio u Crnoj Gori iz više razloga.

“Dao je snažnu poruku i podršku SAD cijelom regionu i pojedinim zemljama koje su se odazvale adekvatnim prisustvom najviših predstavnika država regiona. Po nivou prisutnosti može se jasno ocijeniti interes dražava da unaprijede i prodube saradnju sa SAD”, kaže Kacin.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније