Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

11. 08. 2017. 08:20 >> 07:51
12

JONICA PORUČILA

Neću s DPS-om, nastavljamo bojkot

Kandidat za predsjednika Socijalističke narodne partje (SNP) Snežana Jonica kazala je da ta stranka neće sarađivati sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), već će raditi na pobolšanju saradnje sa opozicijom.

 

Ona je kazala da, ukoliko bude izabrana za predsjednicu SNP-a na kongresu u nedjelju, neće dozvoliti da se unutarstranačke nesuglasice rješavaju preko medija.

"DPS mi nije u vidokrugu. Moj pogled je usmjeren ka poboljšanju saradnje opozicionih partija u lokalnim vlastima u kojima je, zbog sukoba drugih opozicionih subjekata, ozbiljno poljuljana i vlast i kvalitet njenog vršenja. SNP je u Kotoru i u Budvi žrtvovao mnogo toga kako bi bio ostvaren prvi cilj - razvlašćivanje DPS-a. Drugi cilj - kvalitetno obavljanje vlasti u interesu svih građana mora se ostvarivati na mnogo većem nivou. Uskopartijski interesi bilo kojeg subjekta ne smiju nas dovesti do toga da zanemarimo interese građana ili da naše vlasti počnu da liče na DPS-ove", kazala je Jonica za Vijesti.

Ona je dodala da je SNP u Kotoru dala manjinsku podršku opoziciji za formiranje vlasti i da “sada predstavlja vezivni faktor koji svakodnevno utiče na amortizovanje sukoba među koalicionim partnerima”.

"I pored mnogo pretrpljenih napada prilikom formiranja vlasti u Kotoru danas je Branko Ivanović onaj od kojeg svi traže da svojim autoritetom utiče na spuštanje tenzija među onima koji su ga do nedavno zajedno napadali. U Budvi je SNP pristajanjem Veselina Markovića da bude prelazni predsjednik SO, dok se Demokrate i DF ne dogovore o podjeli dvije čelne funkcije, omogućena detronizacija DPS-a. Nisam sigurna da postoji još neki funkcioner lokalne vlasti u Budvi koji ima biografijupribližnu Markoviću, a koji bi pristao da bude privremeno rješenje za neku fukciju dok je drugi među sobom ne podjele. Ali, to razlikuje SNP od drugih. Za razvlašćivanje DPS-a bili smo spremni da žrtvujemo sve. Ali, ponavljam, nećemo dozvoliti da naša vlast počne da liči na DPS-ovsku. SNP će tu jasno povući razliku i insistirati na principima".

Upitana kakva će biti saradnja SNP-a s opozicijom na državnom nivou, ukoliko ona bude novi lider stranke, Jonica je navela da će insistirati na poštovanju dogovora opozicije o bojkotu parlamenta.

"To je za sada jedina odluka oko koje je opozicija  bila jedinstvena i koja je Ahilova peta aktuelne vlasti. S druge strane, očigledna logistička podrška DPS-a prljavoj kampanji vođenoj protiv mene zadnjih mjeseci, jasno govori o tome koliko im smeta moja kandidatura", poručuje Jonica.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније