Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

11. 08. 2017. 12:40 >> 13:01
25

SDP PORUČIO

"DPS da ćuti o koalicijama"

Demokratska partija socijalista (DPS) trebalo bi da se crveni od stida zbog zla koje je počinjeno nad Bošnjacima 90-ih godina prošlog vijeka, saopšteno je Socijaldemokratske partije (SDP).

 

 

"Kada se u Petnjici i Bihoru pomene SDP, vi u DPS trebalo bi da ćutite. Trebalo bi da se crvenite od stida zbog zla koje ste učinjeli Bošnjacima, ćerajući ih devedesetih ratom, a u novo vrijeme ćerajući ih nemaštinom i vašom DPS poharom u bijeli svijet. Zato vas pozivamo da date odgovore o učinku vaše koalicije sa Miloševićem, kao na primjer: Grize li vas savjest zbog 8.000 ubijenih u Srebrenici i logistike koju ste dali genocidu puneći tenkove Karadžiću i Mladiću? Znate li da ste pomogli da isti tenkovi stignu u Prijedor i naprave užasne zločine? Grize li vas savjest zbog deportovanih Bošnjaka 1992. koje ste poslali na nož Karadžiću", navodi se u saopštenju SDP-a. 

Kolege iz DPS-a su pitali da li se zacrvene nekad "zbog Štrbaca i Bukovice", te stide li se "simuliranih strijeljanja na koje ste izvodili prvake bošnjačkog naroda nakon što ste ih prethodno mučili i zlostavljali i ubijali boga u njima"?

"Peče li vas savjest zbog 164 momka koja ste poslali da izginu na Dubrovnik dok je vaš lider postrojavao vojsku i mrzio šah zbog šahovnice? Stidite li se riječi vašeg šefa Đukanovića da je Milošević nešto najbolje što se desilo srpstvu i Jugoslaviji? Stidite li se njegovih riječi kod Karadžića na Palama gdje je blagosiljao agresiju na Bosnu, hvaleći se "teritorijama koje tamo držimo" kao dio plana za stvaranje velike Srbije? Odgovorite zašto ste osnovali Ravnogorski pokret? Spavate li mirno što se vaša partijska 'elita' na zločinu i ratovima, koje ste kao Miloševićeve i četničke sluge vodili, drsko se i besprizorno obogatila? Kako se zovu oni koji se bahato bogate na švercu goriva, cigara, oružja dok nevine građane ubijaju i muče? To ste vi, a kako se zovu takvi svaki pošteni građanin će znati odgovor. Gospodo iz DPS-a vaša krvava ratna koalicija sa četnicima koštala je ove prostore 130.000 ubijenih i milione raseljenih. Zato makar ćutite vi o koalicijama", saopštio je SDP. 

Podsjećaju da je DPS "okrenuo ćurak" tek kad je njihovom ratnom huškaštvu počelo da se sudi u Hagu.

"Ili što bi narod rekao: 'Kad je došlo stani pani DPSovci postadoše partizani'. Kad više na četnistvu nijeste mogli da kradete, prešli ste na partizanstvo - da bi nastavili da kradete. Zaboravićete vi na Crnu Goru kad više ne budete mogli da otimate od nje. Vaš lider Sveto Marović je najbolji primjer - čim vise od Crne Gore ne može da otima odrekao je se i opet postao Srbin. Nije Crna Gora toliko bogata da može istrpjeti sve vaše pohare kako biste vi bili vječno uz nju", poručili su iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније