Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

11. 08. 2017. 17:35   >>  17:09 12

DPS PORUČIO

Zna se ko je CG spasio od krvoprolića

Po Crnoj Gori se neće dizati spomenici ratnim zločincima, saradnicima fašista i narodnim izdajnicima, ali ne zahvaljujući Socijaldemokratskoj partiji (SDP) čiji poslanici sjede po kafićima, troše državni novac i s vremena na vrijeme saopštenjem podsjete javnost da postoje, već zato što Demokratska partija socijalista kao najjača politička partija u Crnoj Gori odlučno stoji na braniku antifašističkih tekovina naše istorije, poručeno je iz DPS-a.

Iz Opštinskog odbroa DPS-a Petnjica reagovali su na saopštenje SDP-a u kojem se poručuje da bi "DPS trebalo da ć ćuti o koalicijama i da se crveni od stida zbog zla koje je počinjeno nad Bošnjacima 90-ih godina prošlog vijeka".

"Svi SDP-ovi pokušaji spinovanja su unaprijed osuđeni na propast, jer svaki razotkriva njihovo licemjerje. Svako pitanje koje postavljaju DPS-u, slobodno mogu da preusmjere na svoje koalicione partnere iz Demokratskog fronta, ideološke i svake druge čuvare Miloševićeve ideologije “krvi i tla”. Uz sve to, može SDP da ih priupita i za “pohod” ka Tuzima koji je predvodio SDP-ov koalicioni partner Andrija Mandić, kao i da se prisjete šta su o ulozi Crne Gore govorili poslanici SDP-a u Skupštini Crne Gore prilikom usvajanja Deklaracije o genocidu u Srebrenici", saopštio je OO DPS Petnjica.

Kako su naveli, preporučuju SDP-u da ta ideološka razmimoilaženja raspravi sa svojim koalicionim partnerima iz DF-a, dvostrukog pokretača inicijative za podizanje spomenika Pavlu Đurišiću, "jer se očigledno oko drugih pitanja, posebno onih koja se tiču finansija - sasvim dobro slažu".

"Na osnovu ranijih iskustava na istu temu, SDP je odlično znao sa kim ulazi u koaliciju. Uostalom, uskoro ćete građanima morati da odgovorite na pitanje svih pitanja: kojim interesima ste se vodili kada ste u crnogorskim gradovima sklapali koaliciju sa DF, čiji su čelnici, po stranom nalogu, htjeli da 16. oktobra izazovu građanski rat i zapale Crnu Goru", kazali su iz petnjičkog DPS-a.

Poručuju da građani Crne Gore znaju odlično, kao i SDP, ko je Crnu Goru spasio od građanskog krvoprolića dok se čitava bivša Jugoslavija gušila u ratovima, prvo međusobnim, a potom i onom protiv NATO saveza, kao što znaju i ko je nepokolebljivi čuvar multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori.

"I tada, kao i danas, SDP može samo “sa tribina” da posmatra i da, kao hijena, prisvaja tuđe zasluge. Nema tog DF-a ni SDP-a, ni njihove koalicije, a još manje stranih nalogodavaca i mentora, koji mogu promijeniti stav DPS-a prema bilo kojem izdajniku Crne Gore, zvao se on Đurišić, Račić, Mandić ili Krivokapić", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније