Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

11. 08. 2017. 21:26 >> 21:02

DODJELA STANOVA

Upornost DPS-a se isplatila

Demokratska partija socijalista (DPS) ocijenila je da je Skupština opštine Herceg Novi mogla i ranije usvojiti izmjene Odluke o dofjeli stanova državnim službenicima i namještenicima.

Podsjetimo, uprkos višednevnoj polemici vladajućih lokalnih Demokrata i opozicionog DPS-a u Herceg Novom, Skupština opštine je na današnjem vanrednom zasjedanju jednoglasno usvojila izmjene stare Odluke, kojima se državnim službenicima i namještenicima umjesto 44 dodjeljuju 48 stanova.

"I pored upornih pokušaja Demokrata da spriječe dodjelu 44 stana državnim službenicima i namještenicima, danas su odbornici Skupštine još jednom podržali predmetnu odluku, saopšteno je iz Demokratske partije socijaliste (DPS). Sve to, kako ocjenjuju u toj partiji, moglo je i moralo biti ostvareno na prethodnoj sjednici, ali je samovoljom predsjednika Opštine ta tačka povučena sa dnevnog reda, a do danas je ostalo nejasno zašto", saopštio je Opštinski odbor DPS Herceg Novi.

Takođe su navi da je nejasno zašto se cio proces dodatno usporava, jer je, kako su kazali, vladajuća koalicija ostavila za narednu sjednicu donošenje odluke o kreditnom zaduženju.

"Sve je to moglo biti riješeno već danas! Javno pitamo šta to motiviše Demokrate i DF da odugovlače? Vjerujemo da odgovor nećemo dobiti, kao što su danas potpuno nevješto i u svom stilu, amaterski, izbjegavali odgovor na dva pitanja koja su odbornici više puta postavili: (1) ko je sakrio četiri stana, (2) ko radi u Opštini na visokom položaju, čiji član uže familije izvodi radove na zgradi, koje plaća Opština. Predsjednik Opštine, Katić je otvoreno priznao da ne zna. Priznao je javno, pred odbornicima i hercegnovskom javnošću obmane koje su Demokrate pokušale da podmetnu DPS-u. Ali Novljani očekuju odgovore", saopštio je hercegnovski DPS.

DPS izražava zadovoljstvo što je proces započet u vrijeme dok je bila u koaliciji sa građanskom grupom Izbor priveden kraju.

"Takođe, obezbijedili smo i četiri velike lokacije na lokalitetu Bare u Igalu i pokrenuli zamjenu zemljišta za zaposlene u policiji i prosvjeti čiji zaposleni punih 15 godina pokušavaju da riješe stambeno pitanje. To nijesu uspjeli u toku mandata onih koji i danas vrše vlast u Herceg Novom. I na ovom pitanju DPS će istrajati do njegovog potpunog rješenja", kaće se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније