Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

12. 08. 2017. 10:29 >> 10:04
14

MILAČIĆ OCIJENIO

CG dio atlantističkog porobljavanja

Lider političke organizacije "Otpor beznađu" i osnivač Pokreta za neutralnost Crne Gore Marko Milačić poručio je da je Crna Gora dio sistema atlantističkog porobljavanja.

 

Milačić je, govoreći o procesu NATO integracija, saopštio da je nasilno uvođenje zemlje u alijansu, mimo referenduma, opozicije i volje većine, finalizacija "dvodecenijske operacije na tijelu Crne Gore, na živo i bez anestezije".

"Atlantistički mehanizam u Crnj Gori, ta mašina koja je gurala ovu cijelu nepravdu godinama, obuhvata mnogo širi dio društva: sistemsku opoziciju, nevladin sektor, medije, poslušne intelektualce, pojedince", rekao je Milačić u intervjuu za Novi Standard.

Govoreći o tome je li moguće u Crnoj Gori prepoznati koje su sve to organizacije i partije uključene u službu održanja postojećeg sistema, Milačić je rekao da je "sve odveć očigledno".

"Zlo je transparentno u Crnoj Gori. Najlakše je prepoznati one koji za svoj angažman primaju novac od atlantističkih centara moći, i tu nema dileme, koliko god se takvi prikrivali iza navodnih univerzalnih principa kao što su raznorazne demokratizacije, ljudska prava i slično", kazao je on. 

Komentarišući apel određenih političkih subjekata o potrebi za "mirnom smjenom vlasti", Milačić je rekao da je to "glas samoodržanja Sistema".

"Iza toga se, razumije se, ne krije strah za eventuelne nevine crnogorske žrtve, već za sopstvene biznise, intrese i projekte Sistema, koji su garantovani od strane ovdašnje vlasti. Zato je važno da i promjene, ako ih bude i ako se planiraju, tako razmišlja NATO sistem, budu mirne, a prevedeno to znači – kontrolisane", kazao je Milačić.

On smatra da lider DPS-a Milo Đukanović "nije suštinski crnogorski problem".

"On je samo nuspojava naše civilizacije, trulog poznog kapitalističko sistema, modernog robovlasništva, tek posljedica bolesnog atlantističkog duha u jednoj maloj mediteranskoj zemlji. Fokusirati borbu samo protiv njega i njegovih u Crnoj Gori i tako definisati demokratizaciju, a ne boriti se protiv tog atlantističkog duha koji ga je iznjedrio, isto je kao kada bi se čovjek obolio od raka liječio kremom protiv ljetnjih opekotina". 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније