Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

14. 08. 2017. 19:28 >> 19:01

PORUKA DF-A DEMOKRATAMA

"Ne pričajte jedno na CT, drugo u Kučima"

Ne može jedna priča na Cetinju a druga u Kučima, Piperima, na sjeveru i tako dalje, jer je to uvreda inteligencije naših građana, jasan nedostatak vizije i udžbenički primjer teturanja po političkoj sceni, poručuju Demokratama iz Demokratskog fronta.

Iz DF-a naglašavaju da izbor na čelne pozicije lokalnih organizacija opozicionih partija, osoba koje su svojim javnim nastupima i objavama na društvenim mrežama kontinuirano pokazivali diskriminatorske stavove prema većinskoj Crnoj Gori, sigurno nije put ka izgradnji opozicionog  jedinstva, a još manje ka izgradnji prijeko potrebnog međusobnog povjerenja. 

"Nije bilo davno kada je novoizabrani predsjednik OO Demokrate Cetinje Danilo Mrvaljević preko društvenih mreža,“iškao“ sa Cetinja slobodne građane Crne Gore koji su došli da izraze nezadovoljstvo zbog nasilnog uguravanja Crne Gore u NATO.  Na taj način, ovaj bliski saradnik Alekse Bečića se otvoreno svrstao u pobornike bombardovanja, jer i poslije osamnaest godina od NATO agresije otvoreno širi mržnju tjerajući sa Cetinja pripadnike srpskog i crnogorskog naroda  koji su protiv NATO-a, kao da Cetinje nije Crna Gora", poručuju iz DF-a.  

Oni naglašavaju da, kao što brane Vladimira Jokića, kojem, kako kažu, uzimaju crnogorsko državljanstvo, "principijelno primjećujemo da izbor Mrvaljevića neće doprinijeti sardnji DF-a sa njim i da dok se god ne odvaži, javno ogradi i izvini za govor mržnje od 26. aprila 2017. godine, Demokratski front neće sarađivati sa njim". 

"Jer, iz izrečenog proizilazi da je Mrvaljević spreman, ako mu se ukaže prilika, da tjera i progoni Srbe i Crnogorce iz Crne Gore kao što nas je tjerao sa Cetinja. I taman kada se javnost zgražava zbog saznanja o najprizemnijim napada i konstatacija koje je odbornik Demokrata iz Kotora kontinuirano upućivao Mitropolitu crnogorsko-primorskom, stiže novi šok kroz promovisanje na čelne pozicije ljudi koji su otvoreno pozivali na progon čojske i sojske Crne Gore. Vremenski period u kojem su nastajale ove prizemne  škrabotine nije i ne može biti alibi za iste, tako da bi objašnjenje kako Mrvaljević u aprilu nije bio predsjednik OO Demokrate Cetinje bilo potuno irelevantno, i ponižavajuće jer za ovakve nesojluke alibi zapravo i ne postoji", navodi se u saopštenju DF-a. 

Oni smatraju da je suština u tome da pojedinačni slučajevi, na žalost, prerastaju u pravilo i da se od "pobjeda a ne podjela“ stiglo do najprizemnijih i najogavnih prijetnji koje otkrivaju stvarno lice, i koje se ne mogu zagušiti i prikriti izostankom stava. 

"Isto tako, simptomatično je i to što neko misli da se u zavisnosti od sredine može mijenjati i prilagođavati politika, i da se u isto vrijeme u roku od dva dana može polagati vijenac i fotografisati na spomen česmi nevinim žrtvama NATO agresije u Murini, a sa Cetinja pozivati na progon onih koji se protive NATO integracijama. To što je neko natovac i dukljanin to je njegova stvar, ali ne može jedna priča na Cetinju a druga u Kučima, Piperima na sjeveru i tako dalje, jer je to uvreda inteligencije naših građana, jasan nedostatak vizije i udžbenički primjer teturanja po političkoj sceni", zaključuju iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније