Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

15. 08. 2017. 08:05   >>  07:38 46

SEKULIĆ SMATRA

Mandić je najveći problem Srba

Ustavna pozicija Srba u našoj državi ista je kao i ostalih naroda – svi su građani Crne Gore. Srbi u Crnoj Gori nijesu diskriminisani, već je njihov najveći problem što ih zastupa Andrija Mandić, kaže za Pobjedu Predrag Sekulić, poslanik DPS-a, komentarišući ocjene lidera Nove srpske demokratije da Ustav Crne Gore treba mijenjati i Srbima dati status konstitutivnog naroda.

 

Sekulić je odbacio Mandićeve ocjene da su „Srbi građani drugog reda“, ističući da je „Ustav jasan i precizan kad je riječ o bilo kojem narodu u Crnoj Gori“.

"Srpski narod u Crnoj Gori dijeli sudbinu svih građana Crne Gore. Ne smatram da su u bilo kom dijelu zbog toga što su Srbi diskriminisani. Njihova ustavna pozicija je jasna. Ona nije drugačija od pozicije Crnogoraca, Muslimana, Bošnjaka, Albanaca ili bilo kojeg drugog naroda. Svi oni su građani Crne Gore i dijele zajedničku sudbinu u našoj državi", istakao je Sekulić.

On je podsjetio da u Crnoj Gori postoji Vijeće srpskog naroda.

"Vijeće se izdašno finansira novcem svih građana Crne Gore, odnosno iz zajedničkog budžeta. Možda bi Andrija Mandić mogao njih da pita o svojim tezama vezanim za konstitutivnost srpskog naroda u Crnoj Gori. U svakom slučaju, mislim da je Ustav Crne Gore jasan i precizan kad se govori o bilo kojem narodu u Crnoj Gori", kazao je Sekulić.

On je istakao da „u DPS-u ima više Srba ima nego što ih je okupljenih oko Andrije Mandića“.

"Nije mi jasno zbog čega Mandić daje sebi za pravo da on bude ekskluzivni predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori", dodao je Sekulić.

Podsjećamo, Mandić je, u autorskom tekstu u „Politici“, naveo da je uspostavljanje nacionalne ravnopravnosti u Crnoj Gori moguće samo kroz izmjenu Ustava, tako što bi se Srbima dao status konstitutivnog naroda.

"Srbi su građani drugog reda u Crnoj Gori. Crna Gora nije država istih šansi za sve, a Srbi u Crnoj Gori imaju problem samo zato što su Srbi", ocijenio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније