Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 06. 2013. 17:43 >> 17:44

BEZ GLASOVA SDP-A

Usvojen izvještaj o radu Bogdanovića

Na Cetinju je danas održana sjednica Skupštine Prijestonice na kojoj je najviše pažnje posvećeno raspravi o radu gradonačelnika Prijestonice za 2012.godinu.Izvještaj o radu je poslije četiri sata rasprave usvojen bez glasova odbornika SDP-a.

 

 

Gradonačelnik Aleksandar Boganović je u svom izlaganju ukazao da je prethodana godina bila godina velikog rada i velikih odluka kao i uspješnog djelovanja lokalne uprave .On je podjsjetio na značajne projekte koji su realizovani u 2012. godini,koje je prijestonica realizovala sa partnerima.

“Kada govorimo o tržnici za čiji projekat vlada veliko interesovanje moram vam reći da smo 18 .juna od Suda dobili presudu kojom se ukida prethodna zabrana izvođenja radova pa mogu da najavim da će narednih dana početi realizacija ovog značajnog projekta.Takođe moram da naglasim i da je završen master plan za MACCOC koji je nedavno i prezentovan “, istakao je Bogdanović koji je govorio i o autobuskoj stanici i ukazao da je lokalna uprava učinila sve potrebno za realizaciju projketa autobuske stanice pa je sada sve na lokalnom partneru ,koji je vlasnik stanice,da što prije krene u njegovu realizaciju.

“Dio sredstava je već obezbjeđen,a očekujemo da ubrzo bude obezbijeđen i drugi dio novca za projekat”, rekao je Bogdanović koji je najavio i da će uskoro biti raspisan tender za žičaru Kotor-Lovćen-Cetinje kao i da će dio sredstava biti obezbijeđen od Evropske investicione banke koja će sa čak 20 miliona eura podržati projekat.

“Do kraja godine očekujem da počne gradnja žičare ,a onda i da u narednoj godini bude operativna,s tim što napominjem da je donatorska konferencija zakazana za 7.jul”,istakao je on.

Odbornik SDP-a Ivan Gazivoda je govoreći o radu gradonačelnika kazao da je uprkos brojnim obećanjima malo urađeno i da o tome govore broji konkretni podaci.

“Ja ću pomenuti MACCOC i ponovo ću pitati gdje je potrošeno 800 hiljada eura.Takođe i pitanje vodosnabdijevanja nije riješeno ,a i rekonstrukcija tržnice nije ni počela jer se vodi sudski spor i ko zna kad će početi realizacija projekta.I autobuska stanica nije rekonstruisana pa je to i dalje veliki problem grada”, rekao je on i dodao da je i rekonstrukcija trga loše urađena ,a da nije završena ni Njegoševa ulica,uprskos obećanjima.

“Iako je žičara veliki projekat mislim da je neizvjesno da li će uopšpte biti izgrađena i interesuje nas kada će početi gradnja i ko će obezbijediti novac ,jer mislim da će se sve završiti na polaganju kamena temeljca pred lokalne izbore”,–istakao je Gazivoda nakon čega je pozvao gradonačelnika Bogdanovića da podnese ostavku.

Odbornik SDP-a Mirko Stanić je u izlaganju pohvalio Službu zaštite i spašavanja kao i projekat uspostavljanja besplatnog bežičnog interneta na teritoriji grada.

“Ipak ću kritikovati lokalnu upravu jer nije smanjila nezaposlenost ,a na Cetinju je smanjen i broj stalno zapolenih.Ukazao bih i da naš grad gubi po 100 građana svake godine i da je broj u protekle tri smanjen za 300 što sve ukazuje da nema dovoljno prostora za zapošljavanje”,rekao je Stanić i ukazao da je najvažnije da se se osim zapošljavanja riješi i vodosnabdijevanje što je osnovni preduslov za investicije i turizam.

 “Pomenuo bih i RTV Cetinje čije je otvaranje najavljeno za 1.januar ali se ni do dana današnjeg nije desilo ništa od tog projekta”, kazao je Stanić.

Skoro svi odbornici vladajućeg DPS-a su veoma pohvalno govorili o radu gradonačelnika konstatujući da je protekla godina bila veoma uspješna za gradonačelnika i njegove saradnike,zbog čega je i zasijedanje potrajalo nešto duže .

 Izvještaj o radu gradonačelnika hvalio je i odbornik SNP-a Slobodan Čavor  koji je ukazao da je u 2012.godini ostvareno 62% planiranih projekata.On je dodao i da je neophodno što prije usvojiti izmjene Zakona o prijestonici koje bi  odbornici te partije podržati u Skupštini Crne Gore.

“Ostajemo prvi stavu da je neophodno usvojiti odredbu da se izdvaja 1% iz državnog budžeta za Cetinje što bi omogućilo da u narednih 10 godina bude otvoreno najmanje 1200 radnih mjesta ,a onda i da se izgrade stanovi koji bi bili i tržišno aktuelni”, poručio je Čavor.

 

 

Milena Stanojević,Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније