Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

18. 08. 2017. 08:10   >>  08:02 8

PARLAMENT PLAĆA

Troše za gorivo uprkos bojkotu

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore za pola godine potrošili su 2.430 eura na troškove goriva za korišćenje službenih automobila.

To je Pobjedi saopšteno iz skupštinskog odjeljenja za odnose sa javnošću i protokol, a podaci se odnose na period od 1. januara do 30. juna ove godine. Najviše je goriva utrošio šef kluba manjinskih partija i poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović 719 eura.

Nešto manje od njega vozio se predsjednik kluba Demosa Goran Danilović, koji je, i pored toga što bojkotuje parlament, potrošio 709 eura goriva.

Šef kluba Socijaldemokratske partije Raško Konjević, stranke koja takođe bojkotuje parlament, na gorivo je utrošio 479 eura, a predsjednik kluba Demokratske partije socijalista Miodrag Radunović 245 eura.

Među opozicionim šefovima klubova, koji koriste pravo na plaćeno gorivo, je i Milutin Đukanović iz Demokratskog fronta. Ipak, on je za pola godine putovao manje nego neke opozicione kolege: za pola godine potrošio je 168 eura. Sudeći po podacima iz parlamenta, najmanje se vozio šef kluba Socijaldemokrata i Liberalne partije Vujica Lazović, kome je plaćeno 110 eura goriva.

Jedino šef kluba Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović nije imao troškova za gorivo, jer se ta stranka odrekla prava na korišćenje službenog vozila. Demokrate, osim toga, ne koriste ni pravo na plaćene troškove za korišćenje službenih mobilnih telefona. Oni su procijenili da time čine uštedu u budžetu od oko 60.000 eura za jedan mandatni (četvorogodišnji) period Skupštine. Klubove poslanika u crnogorskom parlamentu još nemaju poslanici Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta Ura.

Osim šefova klubova, pravo na korišćenje službenog automobila u Skupštini Crne Gore imaju predsjednik i potpredsjednici parlamenta, predsjednici radnih tijela, generalni sekretar Skupštine i njegov zamjenik i službenici koji su zaduženi vozilom. Službena kola mogu da koriste i drugi funkcioneri i zaposleni u službi Skupštine, koji imaju položen vozački ispit odgovarajuće kategorije, i to u izuzetnim slučajevima, po nalogu generalnog sekretara ili lica koje on ovlasti.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније