Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 06. 2013. 21:50   >>  21:50

ĐUKANOVIĆ-FOTOPULOS

Grčka podržava Crnu Goru u procesu EU

Grčka Vlada spremna je da podrži Crnu Goru u daljem procesu evropskih integracija, imajući u vidu predstojeće predsjedavanje te države Evropskoj uniji, saopšteno je na sastanku premijera Mila Đukanovića i novoimenovanog ambasadora Grčke Iliasa Fotopulosa.

 

 

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Đukanović i Fotopulos su razgovarali o aktuelnim političkim i ekonomskim prilika u Crnoj Gori i dinamici integracionih procesa.

“U tom kontekstu iskazana je spremnost grčke Vlade da i u daljem procesu evropskih integracija, posebno imajući u vidu predstojeće predsjedavanje Grčke EU, podrži proces proširenja”, kaže se u saopštenju.

Đukanović je kazao da je integracija država zapadnog Balkana, ključni faktor stabilnosti i prosperiteta.

“Sagovornici su se saglasili da dobri politički odnosi predstavljaju solidan temelj za razvoj ekonomske saradnje i naglasili potrebu intenziviranja komunikacije između dvije privredne komore”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je rekao da očekuje da će tokom diplomatske misije Fotopulosa saradnja između Crne Gore i Grčke biti dinamizirana u svim oblastima od obostranog značaja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније