Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dan; Objavila: J.B.Č. ]

21. 08. 2017. 08:44 >> 08:20
19

RUDOVIĆ PORUČUJE

DF da podrži nezavisnost, pa o kandidatu

Nadam se da će i u Demokratskom frontu shvatiti da je svaka politika i politička figura koja dovodi u sumnju posvećenost državnoj nezavisnosti Crne Gore osuđena na neuspjeh i nikada ne može imati podršku Građanskog pokreta URA, kazao je potpredsjednik pokreta URA Neđeljko Rudović.

On je u razgovoru za Dan istakao daje Crnoj Gori potrebno jačanje njenih državnih institucija, revitalizacija ekonomije i otvaranje radnih mjesta, za šta je preduslov istjerati štetočine sa pozicija vlasti, a to se nikako ne može postići promovisanjem specijalnih veza sa likovima poput Milorada Dodika.

"Građanski pokret URA će, koliko god to ponekad izgledalo iluzorno, uvijek težiti ka dogovoru u opoziciji na platformi koja može da proizvede demokratske promjene. Zato se zalažemo za zajedničkog predsjedničkog kandidata koji je u stanju da pobijedi kandidata DPS-a u elementarno regularnoj utakmici. A to znači kandidata koji ima nesporan kredibiltet, koji je isto tako nesporno lojalan državi Crnoj Gori i njenoj prozapadnoj orijentaciji", konstatovao je Rudović.

On je izrazio nadu da će i u DF-u shvatiti da je svaka politika i politička figura koja dovodi u sumnju posvećenost državnoj nezavisnosti Crne Gore osuđena na neuspjeh i nikada ne može imati podršku Građanskog pokreta URA.

"Crnoj Gori je potrebno jačanje njenih državnih institucija, revitalizacija njene ekonomije i stvaranje radnih mjesta. Preduslov za to je istjerati štetočine sa pozicija vlaeti, a to se nikako ne može postići promovisanjem specijalnih veza sa likovima poput Milorada Dodika", ocijenio je Rudović.

Govoreći o odnosima u opoziciji, imajući u vidu brojne međuosobne svađe i napade, on je rekao da svi treba da budu posvećeni boljoj, ekonomski jakoj i pravednoj Crnoj Gori.

"Ništa nije nemoguće ako smo svi iskreno posvećeni boljoj, ekonomski jakoj i pravednoj Crnoj Gori. Pošto je nekima u opoziciji i dalje prioritet da mute vodu i da tako evidentno potpomažu uzurpatore vlasti da nam na oči otimaju parče po parče države i da nam se rugaju građanima, saradnja u opoziciji je pod znakom pitanja", naveo je Rudović.

On je upozorio i da je postalo evidentno i da tradicionalni opozicionari nijesu u stanju da izvedu promjene.

"Svi mi u URA, koji smo htjeli nezavisnu, ali bitno drugačiju Crnu Goru od ove koju je DPS kreirao, smo u politici i zato što je postalo evidentno i da tradicionalni opozicionari nijesu u stanju da izvedu promjene. Ili da, jednostavno, neće čim svakodnevno, potencirajući promašene nacionalne i vjerske teme, omogućavaju DPS-u da profitira jer se lažno predstavljaju kao crnogorske patriote i varaju sve one Crnogorce koji su bez interesa ugradili sebe u obnovu države. Ipak, DPS pokazuje da nijesu u stanju ni elementarne zadatke vlasti da ispune i vjerujem da ih od suda javnosti neće spasiti ni njihovi tradicionalni jataci", zaključio je Rudović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније