Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

21. 08. 2017. 08:49 >> 08:19
2

ŠAHMAN SAOPŠTIO

BS samostalno na lokalne izbore

Bošnjačka stranka nastojaće da na predstojećim lokalnim izborima, prije svega u Petnjici, a onda i u drugim opštinama, nastupi uglavnom samostalno, kazao je portparol stranke Sead Šahman.

 

On je naveo da smatraju da je njihovo biračko tijelo stabilno, te da prepoznaje rad i djelovanje njihove politike.

Šahman je za Pobjedu rekao da se BS priprema za važne lokalne izbore koji slijede u toku ove i u prvoj polovini naredne godine.

"Na posljednjoj sjednici Glavnog odbora odredili smo to kao primarni cilj i najavili kreiranje platforme za nastup Bošnjačke stranke na izborima koji slijede. Predsjednik Husović uživa punu podršku članstva i nastaviće da obavlja povjerenu dužnost. Podsjećam da je na posljednjem kongresu Bošnjačke stranke održanom 2015. godine predsjednik Husović izabran da rukovodi partijom u naredne četiri godine", dodao je Šahman.

Upitan da li je ponovo moguća saradnja s DPS-om u opštinama gdje je koalicija raskinuta, kao što je slučaj u Petnjici, Šahman je rekao kako nas postizborna kombinatorika očekuje nakon što građani odluče kome najviše vjeruju.

"U koalicionim relacijama, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, nastojali smo uvijek da budemo dobri saradnici i partneri, djelujući primarno u interesu građana. Petnjica je jako važna za Bošnjačku stranku. Borili smo se za njenu samostalnost i bolji život građana Bihora".

Komentarišući zahtjeve opozicije za vanrednim izborima, Šahman je kazao kako su parlamentarni izbori su održani prije nešto manje od godinu.

"Iako u politici ništa nije nemoguće, mislim da je u ovom trenutku nerealno da se održe vanredni izbori. Mislim da nas puno važniji poslovi očekuju nakon učlanjenja Crne Gore u NATO savez, te bi ulazak u neke nove političke neizvjesnosti samo usporio procese i odveo nas u drugom pravcu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније