Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 08. 2017. 11:05 >> 10:45
10

PALJENJE ZASTAVE

Milačić kažnjen sa 300€

Lider političke organizacije Otpor beznađu i osnivač Pokreta za neutralnost Crne Gore Marko Milačić kažnjen je sa 300 eura zbog paljenja NATO zastave, 10. aprila 2017. godine, ispred zatvora u Spužu, kada je odlazio na izdržavanje zatvorske kazne. Tim povodom Milačić je u izjavi za medije naveo da je riječ o klasičnom montiranom političkom procesu u kome, kako je kazao, nije imao priliku ni da iznese odbranu, čime mu je kako navodi oduzeto to Ustavom zagarantovano pravo.

"Naime, u iskazu koji sam povodom ovog događaja dao inspektorima, i to dok sam još bio u zatvoru, na pitanje koja je moja adresa naveo sam tačnu adresu na kojoj stanujem. Međutim, pravosudni organi, sada je jasno - potpuno smišljeno, poziv na suđenje ne šalju na tu adresu, već na adresu mojih roditelja, gdje godinama ne dobijam poštu, i gdje ne živim. Kako sam bio na putovanjima prvo što sam lično, na svojoj adresi, dobio jeste presuda", kazao je Milačić. 

On ocjenjuje da je riječ o institucionalnoj prevari, jer je kako je kazao, očito, bilo važno presuditi bez druge strane, bez aktera paljenja zastave, bez svjedoka odbrane, bez rasprave, bez medija, bez istine i argumenata.

"Što se, pak, tiče obrazloženja ove nezakonite presude koju potpisuje izvjesni sudija Milisav Nikolić - da su službenici ZIKS-a bili uznemireni i uplašeni paljenjem NATO zastave - to je u domenu tragi-komedije ali i velike laži: niko od službenika koji su bili prisutni niti jednim slovom, niti jednim pogledom, niti jednim pokretom nije stavio do znanja da su uznemireni, niti je to pokazao. Za očekivati je i za običnog građanina, a kamoli državnog službenika ZIKS-a, da ukoliko osjeti uznemirenost i strah u najmanju ruku upozori onoga ili one koji izazivaju uznemirenost i strah. Ili, ukoliko nije nadležan, da pozove nadležne – policiju - što se takođe nije dogodilo", kaže Milačić.

On tvrdi da nema govora o uznemirenosti i strahu službenika zatvora, i ocjenjuje da su oni poslužili kao bezpogovorne sluge, te da je riječ o uznemirenosti i strahu njihovih nadređenih.

"Ova nezakonita i montirana, tajna presuda - bez jedne strane u sporu - na koju sam putem advokata već uložio žalbu, ništa ne postiže osim njihove blamaže: pokazuju da su nemoćni i smiješni, poput klovnova u cirkusu, koji su spremni i da se samo-ponize, da se prikažu kao kukavice koji se boje paljenja jedne krpe, samo da bi zadovoljili svoje gazde, u Vašingronu i Briselu. Duh inferiornosti neslobodnih ljudi je beskonačan", zaključuje Milačić. 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније