Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

22. 08. 2017. 16:54   >>  16:29 20

DF POZIVA

Vlast da ne glasa za prijem Kosova u UNESCO

Demokratski front (DF) pozvao je crnogorsku vlast da ne glasa za prijem, kako su saopštili, takozvane države Kosovo u UNESCO.

"Takav potez osim što bi obrukao i ponizio Crnu Goru i njenu tradiciju, produbio bi krizu ne samo u Crnoj Gori nego i u čitavom regionu“, ocijenjeno je iz DF-a.

Poslanik tog političkog saveza, Budimir Aleksić, navodi da im je u DF-u jasno da će marionetski režim učiniti sve da zada što jači i podmukliji udarac Srbiji i tradicionalnoj Crnoj Gori, „ali smo dužni da ih još jednom upozorimo da ne idu protiv većinske volje građana, i da ne srljaju u novu izdaju“.

„Eventualna podrška prijemu samoproglašene države Kosovo u UNESCO bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji, ali pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju predstavljamo mi, a koja je u i vrijeme dinastije Petrović stvarana dominantno na kosovskoj epopeji“, navodi se u izjavi Aleksića.

DF, kako je rekao, očekuje od Vlade Srbije da u ovom slučaju postupi isto kao i u Makedoniji, i povuče svoje diplomatsko osoblje iz Crne Gore.

On tvrdi da su još od vremena podmetanja DF-u afere "lažni državni udar" registrovali čudno ponašanje zaposlenih u Ambasadi Srbije.

„Nedavno smo upoznati od državljana Srbije koji su bili zatvoreni u Spužu da su pojedini iz ambasade, zajedno sa pripadnicima crnogorske tajne policije, ubjeđivali ova lica da priznaju učešće u lažnom državnom udaru, iako nisu učestvovali u bilo kakvoj krivičnoj radnji u Crnoj Gori, kako bi opravdali monstruozne optužbe Đukanovićevog antisrpskog režima i nanijeli političku štetu DF-u“, kazao je Aleksić.

To ih je, kako dodaje, teško pogodilo, jer se zbog takvih korumpiranih i izdaji sklonih "državnih činovnika i djelova službe bezbjednosti" mjesecima u zatvoru, pored državljana Srbije, nalaze i politički zatvorenici - Mihailo Čađenović, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović i Momir Nikolić, i vodi sudski proces protiv lidera DF-a.

Aleksić ocjenjuje da ništa manje nije ugrožena Ambasada Srbije u Skoplju nego u Podgorici.

„I u jednoj i u drugoj, srpski neprijatelji vrbuju i traže one koji će raditi za njihove ciljeve, a protiv interesa srpskog naroda“, smatra Aleksić.

Prema njegovim riječima, zapadni međunarodni faktor ovih dana vrši snažan pritisak na takozvanu građansku opoziciju u Crnoj Gori da podrži učlanjenje lažne države Kosovo u UNESCO.

„U saznanju smo da su oni prihvatili da izađu u susret takvim zahtjevima i da neće praviti nikakav problem Vladi Crne Gore po ovom pitanju. Ako ova naša saznanja nijesu tačna, i ako neko od njih misli slično DF-u pozivamo ga da se oglasi u odnosu na ovo važno pitanje“, naveo je Aleksić.

On je naglasio da je DF jasan i otvoren - lažna država Kosovo ne treba da bude član UNESCO, a kada se steknu uslovi, Vlada Crne Gore će poništiti priznanje lažne države Kosovo.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније