Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

23. 08. 2017. 11:49 >> 11:20
20

NIKOLIĆ SAOPŠTIO

"Železnjak izvršio smotru opozicije"

Potpredsjednik ruske Dume i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak poručio je preko jednog beogradskog tabloida crnogorskoj opoziciji da nastavi s bojkotom Parlamenta, osmislio njihov zajednički nastup i preporučio jedinstvenog predsjedničkog kandidata, saopštio je poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

"Nije prvi put da se ovaj ruski zvaničnik grubo i drsko miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore. Činjenica da se odluka crnogorske opozicije poklapa sa željama Sergeja Železnjaka, takođe nije novi momenat", rekao je Nikolić.

Kako je istakao, još su svježa sjećanja kako su u noći izbora opozicioni prvaci objavili pobjedu, a onda nekoliko sati kasnije proglasili rezultate neregularnim, ili "kako su pokušaj izazivanja građanskog rata 16. oktobra nazvali `lažnim državnim udarom`, baš kao i Železnjak".

"Građane Crne Gore ne može iznenaditi kada Železnjak pozove svoje štićenike iz Mandićevog Fronta i Bečićevih Demokrata da zakopaju ratne sjekire i istraju u bojkotu Parlamenta, niti epohalno otkriće može biti kada Železnjak u ostvarivanju ruskih interesa u Crnoj Gori saopšti da računa na Demos i URU, jer su svi oni svirali balalajku u kampanji za parlamentarne izbore 2016.", saopštio je Nikolić.

Naglasio je da, zato, glavni akteritog nedostojnog posla, u službi tuđih, a protiv interesa sopstvene države, glasno ćute.

"Jasno je zašto ćuti Demokratski front kad zbori njihov politički šef Železnjak, kao što je jasno da ćutanje ostalih proizilazi iz njihove kontinuirane relativizacije opasnih namjera stranog faktora na dan izbora. Svjesno ili nesvjesno, pomagali su onima koji su osumnjičeni da su namjeravali da uvedu Crnu Goru u krvoproliće, predstavljajući osujećeni pokušaj terorizma i planirani atentat na bivšeg premijera kao navodni trik vladajuće partije", rekao je poslanik DPS-a.

Nikolić je rekao da se prvi put, za posljednje dvije godine,  koliko Moskva vrši aktivnu opstrukciju crnogorske NATO orjentacije, premijerno u čast Železnjaka, a preko svog portparola, oglasila bivša vršiteljka vlasti Socijaldemokratska partija, i" to stidljivom osudom miješanja ruskog političara u unutrašnje stvari Crne Gore, perfidno ga pozivajući da ubuduće sugestije dijeli samo `saradnicima` iz Nove srpske demokratije i DPS-a". 

" Zakašnjelo posipanje pepelom SDP-a, valjda je trebalo da ubijedi nekoga, možda članice NATO-a, kako je zapravo i DPS, u funkciji ruskih interesa u Crnoj Gori?! Ostalo je samo da nam otkriju tajnu, kako je Rusija pomogla DPS-u da uvede Crnu Goru u NATO, i da nam odgovore na važno pitanje: koji interesi su ih motivisali da sklapaju koalicije u pojedinim crnogorskim gradovima sa onima koji se sumnjiče da su htjeli da izazovu građanski rat u izbornoj noći?  Iako diplomatski nesofisticirano, kratko uputstvo Sergeja Železnjaka opoziciji, nudi kristalno jasno objašnjenje građanima Crne Gore. Idejni tvorac vaninstitucionalnog djelovanja kompletne crnogorske opozicije se sam identifikovao. Istovremeno, izvršio je smotru opozicionih jedinica iz Moskve, i na parove razbrojao ključne pomagače. Imenom i prezimenom", poručio je on.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније