Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 08. 2017. 09:12   >>  08:50 4

OKUPLJAJU INTELEKTUALCE

Slikarka Marina Radulović pristupila Uri

Poznata akademska slikarka, građanska aktivistkinja i članica Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, Marina Radulović, pristupila je Građanskom pokretu URA.

Iz Građanskog pokreta URA ne kriju zadovoljstvo zbog pristupanja Marine Radulović i ističu da će URA i dalje raditi na objedinjavanju svih slobodnih građana u Crnoj Gori.

"Zadovoljstvo nam je što je Građanski pokret URA izbor mnogih slobodnih intelektualaca i umjetnika u Crnoj Gori. Pristupanje Marine Radulović, koja će u pokretu URA biti zadužena za oblast umjetnosti je samo dokaz da se misija kulturne trasformacije i uzdizanja Crne Gore nastavlja i da je sve više građana prepoznaje kao nasušnu potrebu", navodi se u saopštenju.

Radulović je kazala da se za politički angažman u Uri odlučila zbog kako je kazala drugačijeg parlamentarizma kojem taj okret utire put u Crnoj Gori.

"URA se jasno profilisala u građanski pokret koji okuplja ljude snažnih individualnosti. Apostrofirajući individualizam URA utire put drugačijem parlamentarizmu u Crnoj Gori, ukazujući da se jedino tako stvara istinski demokratsko i građansko društvo. Slobodan građanin naspram aparatčika. Ja biram ovo prvo. Zato se pridružujem građanskom pokretu URA. Kao umjetnik i čovjek kome je sloboda imperativ, kroz angažman u URI želim da aktuelizujem ključna, a predugo marginalizovana, pitanja tretmana umjetnosti i umjetnika u Crnoj Gori", izjavila je Radulović.

Radulović iza sebe ima preko 20 samostalnih i veliki broj grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a krasi je impresivna biografija.

Radulović je 1985. diplomirala na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu. Iza sebe ima preko 20 samostalnih i veliki broj grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

1988. magistrirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu. 1988-89. kao stipendista francuske vlade pohađa specijalističke studije na Ecole Nationale Superieure Des Beux Arts u Parizu kod profesora Vlade Veličkovića. Studijski je boravila u Francuskoj, Njemačkoj i Španiji.

Od 1985. članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније