Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 06. 2013. 16:10 >> 17:17
2

GODINA PREGOVORA

Drobnič: Ustavne promjene prioritet

Prije tačno godinu dana Crna Gora je otvorila pregovore sa EU. „Crna Gora je završila takozvani skrining, što se, drugim riječima, naziva – pregled evropskog zakonodavstva“, podsjetio je šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič.

Drobnič je, u intervjuu Televiziji Crne Gore, precizirao da to, u stvari, nije samo pregled evropskog zakonodavstva, nego je i poređenje evropskog i crnogorskog zakonodavstva, iz čega su već proizašli određeni zadaci.

„Taj zadatak obavila je državna uprava i opšta ocjena je, ne samo Delegacije EU u Podgorici, nego i država članica EU, da je taj zadatak crnogorska administracija jako dobro obavila“, kazao je Drobnič.

On je, među dobro vidljivim rezultatima pomenuo i otvaranje i zatvaranje Poglavlja 25 (Nauka i istraživanje) i Poglavlja 25 (Kultura).

Izmjene Ustava, u dijelu pravosuđa, za Crnu Goru treba da budu politički prioritet u susret otvaranju Poglavlja 23 i 24, kazao je Drobnič. On je uvjeren da će izmjene biti usvojene do kraja jula.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније