Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG [ O.Z. ]

27. 08. 2017. 11:40 >> 18:59

"BILO OPSTRUKCIJA"

Vuksanović: Poboljšana saradnja sa Vladom

Saradnja Opštine Kolašin i Vlade Crne Gore poboljšana je prethodnih nekoliko mjeseci, kazala je predsjednica kolašinske Opštine Željka Vuksanović.

Vuksanović je, gostujući u emisiji TVCG "Jutro iz gradova", kazala da je ranije bilo opstrukcija u radu Oštine od strane državnih organa, ali da je sada situacija drugačija.

"Javno sam saopštavala da nije bilo saradnje, čak je bilo i opstrukcija, ali mislim da se to promijenilo prethodnih nekoliko mjeseci", istakla je Vuksanović.

Prošle srijede, na inicijativu premijera Duška Markovića, u Podgorici je održan sastanak Vlade i rukovodstva kolašinske Opštine.

"Još više sam uvjerena da će saradnja biti bolja nakon sastanka sa premijerom. On je promijenio je praksu da povodom Dana opštine šalje telegram, već sada razgovara sa rukovodstvom Opštine", navela je Vuksanović.

Ona je saopštila da su se na sastanku analizirane mogućnosti saradnje, te da je zadovoljna ishodom razgovora.

"Moj utisak sa sastanka je da će se opstrukcije od stane državnih organa preama lokalnoj vlasti u Kolašinu sve više smanjivati, a sad i ubrzano nakon što je premijer saopštio da će Vlada sarađivati sa Opštinom Kolašin, što je naša zajednička obaveza. Mislim da je premijer bio zadovoljan onim što smo mu predstavili. Zajednicu smo doveli do toga da može zajedno sa Vladom i saradnjom sa drugim subjektima da rješava probleme građana", naglasila je Vuksanović.

Istakla je da u lokalnoj upravi više nema viška zaposlenih, da su sredili finasnije, te da ne zavise od Vlade kada su plate u pitanju.

Ona je u razgovoru za TVCG otkrila da su Vladi kandidovali projekat rekostrukcije gradskog vodovoda, za zahtjevom da on iduće godine uđe u prioritetne projekte i kapitalni budžet za 2016.

"Mislim da će se to desiti, jer je to potreba grada, odnosno građana i turista. Lokalna uprava će se potruditi da uradi sve što je potrebno da se taj projekat realizuje", poručila je Vuksanović.

Ona je navela da se u Kolašinu realizuje više infrastrukturnih projekata, koji će sigurno donijeti boljitak građanima.

"Mi smo još prošle godine krenuli s rekonstrukcijom kanalizacije i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a taj projekat je trenutno u početnoj fazi kada se radi projektna dokumentacija. Mislim da će sve biti završeno do 2018", kazala je Vuksanović.

Istakla je važnost autoputa, ali i saobraćajnice Kolašin-Jezerine-Lubnice-Berane, kojim će biti skraćen put od centra Berana do centra Kolašina za četrdesetak kilometara.

"Svjesni smo vrijednosti tih projekata i da moramo učiniti mnogo kako bi iskoristili sve mogućnosti jer u suoprtnom, put će nam služiti samo da ljudi odlaze. Naredne godine će se vidjeti da li smo uspjeli", navela je Vuksanović.

Ona je kazala da je put Kolašin-Berane važna za skijalište.

"Taj put, zajedno sa skijalištem koje se radi, proširiće ponudu Kolašina. Grad mora da se infrastrukturno spremi za veći broj turista. Mislim da će Kolašin za nekoliko godina imati završene sve infrastrukturne projekte i da ćemo biti spremni za dolazak turista i u martu", rekla je predsjednica kolašinske Opštine.

Što se tiče turističke sezone u opštini Kolašin, u lokalnoj upravi su zadovoljni.

"Kod nas je ljetnja turistička sezona krenula još u martu, ali tada nije bilo turista koliko i tokom ljeta, a većinom su bili stranci. Znamo da je sezona dobra, posebno jer nekih 20-ak dana nije bilo slobodnog kreveta u gradu", istakla je Vuksanović.

Podsjetimo, Dan opštine Kolašin obilježava se sjutra, 28. avgusta, a tim povodom biće održana svečana sjednica Skupštine opštine, kojoj će prisustvovati predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

* Cijeli razgovor sa predsjednicom Opštine Kolašin pogledajte u videu ispod:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније