Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio P.R.

27. 08. 2017. 20:56 >> 20:29

VUJOVIĆ O DEMOSU

Problem će razriješiti u pravnom postupku

Politički analitičar Zlatko Vujović ocijenio je da će se problem u Demosu razriješiti u pravnom postupku.

"Pristalice Danilovića će pokušati da izmijene podatke u registru političkih partija, odnosno da Danilovića upišu kao ovlašćeno lice i presjednika partije. Očigledno da to neće biti prihvaćeno sa strane Lekića. U jednoj pravnoj proceduri, pred nadležnim organima, će se pokušati razriješiti ova dilema", kazao je Vujović za TVCG.

Podsjeća da je slična situacija bila i sa Momirom Bulatovićem i Milom Đukanovićem.

"Postoji određena praksa, ali vidjećemo kako će se to u konretnom slučaju odigrati", dodao je Vujović.

Smatra da je Demos bio podijeljen od samog početka.

"Formirala su ga dva čovjeka iz tadašnjeg Demokratskog fronta. Lekić, kome se kasnije pridružio Danilović. Lekić kao dominantan građanski orjentisan pojedinac, dovodio je ljude koji su slične programske orjentacije. S druge strane, Danilović je povukao one podržavaoce iz DF-a i Nove koji su bliski njegovim političkim uvjerenjima", rekao je Vujović.

Ta dva koncepta su, kako navodi, mogla da funkcionišu da su ispunjena očekivanja jednoga od drugoga.

"Lekić je očekivao od Danilovića da će odraditi na terenu, postaviti partiju, infrastrukturu i da će to rezultirati dobrim rezultatom na izborima, što se nije desilo. S druge strane, Danilović je očekivao da harizma Lekića ili na neki način, popularnost u javnosti će rezultirati boljim rezultatom. Pošto su jedan i drugi ostali uskraćeni za svoja očekivanja, nakon izbora je bilo potrebno okrenuti se daljoj programskoj profilaciji partije. Ali, tu je nastao problem. Oni gledaju potpuno drugačije razvoj Demosa i ideološki su prilično suprostavljeni", zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније