Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

29. 08. 2017. 13:30 >> 13:27
7

23 NVO TRAŽE

"Markoviću smijeni Šehovića"

Grupa od 23 NVO i 186 nevladinih aktivista uputila je premijeru Dušku Markoviću otvoreno pismo kojim traži da smijeni ministra prosvjete Damira Šehovića i "učini ključni iskorak Crne Gore ka poštovanju struke, nauke i odgovornog odnosa prema visokim državnim funkcijama".

"Želimo da vjerujemo da Vi, na čelu Vlade, imate dovoljno kapaciteta i odlučnosti da se u Crnoj Gori prekine sa diletantskim, nestručnim, partitokratskim i štetnim načinom upravljanja važnim državnim sistemima, kakav je, vjerujemo da ćete se složiti, sistem obrazovanja", istakli su iz NVO sektora.

Kako su saopštili, smatraju da Šehović ne samo da nije dostojan funkcije koju obavlja, nego ni svog akademskog znanja.

"Ne dozvolite da, kao što to obično biva, umjesto najodgovornijeg, a to je prvi čovjek jednog resora, odgovara neko na nižem mjestu. To neće biti prihvatljivo i time se neće promijeniti dosadašnja praksa nekažnjvosti najodgovornijih, a zbog njihovih grešaka, žrtvovanje nižih činovnika. Poštovani predsjedniče Vlade, kao što znate, obrazovanje je jedna od najvitalnijih oblasti za razvoj i napredovanje jednog društva. U ovoj oblasti se ne tolerišu kompromisi niti smije biti miješanja bilo kakvih drugih prioriteta osim onih baziranih na struci, znanju i referencama, a sve u najboljem interesu djece, roditelja i prosvjetnih radnika. A gospodin Šehović, osim što je ministar, on je i profesor na fakultetu i to ga dodatno obavezuje da on ne smije biti primjer ovakvog odnosa prema vaspitno-obrazovnom sistemu", naglasili su u otvorenom pismu.

Iz NVO sektora su kazali da je Šehović "uspio da degradira struku, uruši sistem vrijednosti, afirmiše partijsku pripadnost i stavi je ispred struke i stručnosti".

"Svojom, nazovi reformom, je napravio zbrku i nanio nepopravljivu štetu imidžu naše države, dovodeći u negativan kontekst crnogorski vaspitno - obrazovni sistem, postavivši nas za predmet osude, poruge i podsmijeha u okruženju. A koliku smo i koliku ćemo tek štetu imati mi građani Crne Gore, djeca, roditelji, prosvjetni radnici?! Dužnost nam je i da Vas upoznamo sa činjenicom da su i prosvjetni radnici ogorčeni na ministra i njegovu reformu, ali to ispoljavaju u tišini, između sebe, u zatvorenim fb grupama, jer se plaše javno da kažu da ne bi ispaštali", kazali su oni.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније