Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 06. 2013. 08:13 >> 20:44
7

HRVATSKA U EU

Crnogorski zvaničnici na svečanosti u Zagrebu

Crngogorski premijer i predsjednik države, Milo Đukanović i Filip Vujanović kao i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić, prisustvovaće danas proslavi prijema Hrvatske u Evropsku uniju.

 

 

Hrvatska će 1. jula postati 28 država članica EU, što, kako su saopštili iz Vlade, predstavlja istorijski trenutak za tu državu i njene građane, ali i snažan podsticaj i ohrabrenje zemljama regiona da ostvare svoje evropsko opredjeljenje.

Iz Vlade je najavljeno da će Đukanović prisustvovati centralnoj proslavi prijema Hrvatske u EU, koja će biti održana u Zagrebu.

Proslavi će prisustvovati politički lideri iz država članica EU, jugoistočne Evrope, šefovi evropskih institucija i hrvatske visoke zvaničnike.

Iz Vlade su objasnili da će svečani prijem za zvanice biti priređen u Banskim dvorima, a centralna proslava na trgu Bana Jelačića.

Vujanović je kazao da je ulazak Hrvatske u EU važan za sve države regiona i Crnu Goru, koja će iskustva Zagreba moći da koristi u pregovaračkom procesu..

U delegaciji Vlade biće i savjetnici premijera Milan Roćen i Nebojša Kaluđerović.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније