Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 06. 2013. 11:55 >> 11:55

ŽELE ZVANIČAN ODGOVOR

PCG: Objavite koliki je poreski dug EPCG

Pozitivna Crna Gora pozvala je Ministarstvo finansija da saopšti da li je tačno da Elektroprivreda (EPCG) ima poreski dug od 61 milion EUR i zatražila da se utvrdi odgovornost po tom pitanju.

 

 

Član Predsjedništva Pozitivne, Miloš Konatar, saopštio je da će ta partija, ukoliko se potvrde medijski navodi da EPCG ima poreski dug od 61 miliona EUR, tražiti da se utvrdi odgovornost, ko je i po čijem ovlašćenju dozvolio da ta kompanija svjesno napravi dug prema državi.

“Pozitivna Crna Gora, radi javnosti i građana, želi čuti zvaničan odgovor od Ministarstva finansija”, naveo je Konatar u saopštenju.

On je podsjetio da Vlada, da stvar bude krajnje paradoksalna, sada traži da taj dug plate građani Crne Gore.

“Sve su to smislili i kreirali novim rebalansom budžeta za ovu godinu”, poručio je Konatar.

Prema njegovim riječima, u situaciji u kojoj građani Crne Gore plaćaju nestvarne račune za struju, gubitke na prenosnoj mreži i slične stavke, neko je dozvolio da EPCG svjesno ne plaća poreske obaveze.

“Od nadležnog ministarstva tražimo odgovor da li je tačno da EPCG ne izmiruje svoje poreske obaveze? Da li postoji neka odluka Ministarstva kojom se dozvoljava toj kompaniji da svjesno ne plaća poreze državi Crnoj Gori?”, pitao je Konatar.

Za njega je sporno to kakva se poruka, na taj način, šalje ostalim privrednim subjektima u Crnoj Gori.

“Da svako može proizvoljno da odluči da li će ili ne plaćati poreze državi?”, pitao je Konatar.

Pozitivna će se, kako je naveo, boriti za Crnu Goru u kojoj će se patriotizam ogledati plaćanjem poreza i ulaganjem u državu, a ne nepoštovanjem zakona i plaćanjem tuđih dugova.

 

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније