Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Vanja Rakonjac, TVCG

31. 08. 2017. 20:51   >>  20:27

11. SEPTEMBRA

Sjednica SO Berane nakon pola godine

Nakon šest mjeseci u Beranama će biti održana sjednica lokalne Skupštine. U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da zakazivanje sjednice za 11. septembar nije u skladu sa propisima i traže raspisivanje vanrednih izbora. U vladajućoj koaliciji "Zdravo Berane" poručuju da ne strahuju od izbora, te da zakazivanjem sjednice nijesu prekršili zakon.

Od posljednjeg, proljećnog zasijedanja beranskog lokalnog parlamenta i optužbi da odbornik koalicije "Zdravo Berane" Velimir Đurišić podstiče krizu u funkcionisanju lokalne vlasti prošlo je gotovo pola godine. Sjednica koja je tada prekinuta nije nastavljena, ali je za 11. septembar zakazana nova.

U DPS-u optužuju aktuelnu vlast da, kako kažu, "fingira javnost" zakazivanjem nove sjednice i tačkama dnevnog reda koje se najvećim dijelom odnose na spomen obilježja, ne donoseći pri tom odluke važne za razvoj grada.

"Ne želim da potcijenim te tačke dnevnog reda, ali samo s jednim ciljem - da se prosuži mandat aktuelnoj Skupštni. Smatramo da je za izlazakiz političke krize neophodno raspisivanje vanrednih lokalnih izbora", kazao je, za TVCG, predsjednik Opštinskog odbora DPS Berane, Bogdan Fatić.

Iz koalicije "Zdravo Berane" poručuju da se ne plaše ni vanrednih niti redovnih izbora. Odbacuju optužbe DPS-a da je beranska vlast u krizi. Nijesu, dodaju, na mjestu ni navodi da se "kupuje vrijeme" jer se proteklih mjeseci predano radilo za dobrobit građana i to u skladu sa usvojenim planom budžeta i programom javnih nabavki.

"Sve se radilo u okviru zakona. To je provjerljivo i svima dostupno i ako neko misli da je nešto rađeno mimo zakona nek se obrati nadležnim institucijama. potuno smo spremni za sve izbore, i vanredne i redovne, s obzirom da znamo koliko i šta smo radili", poručio je predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić.

I dok opozicija aktuelnu vlast naziva nelegitimnom, jer ne funkcioniše po planu, za odbornika koalicije "Zdravo Berane" Velimira Đurišića sporna je samo saradnja sa Šćekićem.

Đurišić je prokomentarisao i zakazivanje nove sjednice lokalnog parlamenta.

"Ja od vas čujem za tu sjednicu. Ne znam da je zakazana i nije mi jasno kako uopšte mogu da je zakažu ako znaju moj stav - da Šćekić podnese ostavku pa onda da zakazuju sjednice", kazao je, za TVCG, Đurišić

S druge strane, Ščekić ističe da jedan odbornik nije cijela koalicija.

"To pokazuje njgovu odgovornost i prema koaliciji i prema građanim", istakao je predsjednik beranske Opštine.

Hoće li, četiri mjeseca pred raspisivanje redovnih, biti vanrednih lokalnih izbora u Beranama i da li će se prozivke među partnerima koalicije "Zdravo Berane" i sa opozicionim DPS-om okončati 11. septembra, znaće se ukoliko nakon šest mjeseci pauze odbornici sjednu u skupštinske klupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније