Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B92/rtcg.me; Objavila: J.B.Č ]

01. 09. 2017. 09:16 >> 08:53
7

CRNA GORA - KOSOVO

Kurti: Razgraničenje definitivno potrebno

Lider Samoopredjeljenja, Aljbin Kurti više ne odbija ratifikaciju sporazuma o razgraničenju Crne Gore i Kosova. U izjavi za bečki dnevnik "Standard" Kurti predlaže da se uspostavi parlamentarna komisija i smjesta započnu bilateralni razgovori sa Podgoricom.

Stranka Samoopredjeljenje do sada je odbijala ratifikaciju sporazuma o razgraničenju Crne Gore i Kosova, ali njen lider Aljbin Kurti to više ne odbija.

On predlaže da se uspostavi parlamentarna komisija i smjesta započnu bilateralni razgovori sa Podgoricom.

"Definitivno je potrebno razgraničenje", poručuje Kurti za u izjavi za bečki dnevnik "Standard".

Osim toga Kurti je spreman i da podrži izbor predsjednika skupštine, ali ne ako se insistira na Kadriju Veseljiju.

On je u izjavi za bečki dnevnik "Standard" poručio da koalicija PAN treba da odustane od Kadrija Veseljija i predloži nekog drugog kandidata za predsjednika skupštine. "Pan treba da izabere nekog drugog iz svojih redova. Neke od njih bi podržali", obećava Kurti.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније