Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2013. 11:55 >> 11:53
2

ZA PODRŠKU VUJANOVIĆU

Bardhi: Albanci da dobiju više mandata

Da bi podržali predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića, albanske stranke, osim održavanja referenduma u opštini Tuzi, treba da traže i više poslaničkih mandata, ocijenio predsjednik Demokratskog saveza u Crnoj Gori Mehmet Bardhi.

Bardhi je za „Dan" saopštio da Albanci imaju pravo da traže stečena prava. Naglasio je da nije pozivan na sastanke koje su održali predstavnici DPS-a s albanskim političkim liderima radi dobijanja podrške  za Vujanovićevu kandidaturu.

- Onaj ko je to organizovao mene nije zvao, jer je sigurno dobro znao šta ću da kažem. Od 1997. godine, ja imam ne obećanje, nego potpis Mila Đukanovića da će Tuzi dobiti status opštine. Ne znam šta sada ima da se priča i raspravlja, i ko sada treba još da se dogovora o tome - kazao je Bardhi.


Po njegovom mišljenju, albanski politički subjekti treba da budu potpuno jedinstveni u ostvarivanju zahtjeva koji se tiču poboljšanja statusa tog naroda u Crnoj Gori. Bardhi kaže da će vidjeti šta da se dalje radi, ali da je u okviru koalicije u kojoj su DSA i Demokratska partija Fatmira Đeke, već bilo nekih razgovora.


Bardhi  je rekao da bi uslov za podršku Filipu Vujanoviću trebalo da bude i revizija izbornog zakonodavstva, odnosno, kako je istakao, vraćanje stečenih prava Albancima u Crnoj Gori. Podsjetio je da albanski politički predstavnici nijesu podržali usvajanje izbornog zakona u parlamentu 2011.

- Potrebno je istaći da albansko pitanje u Crnoj Gori ostaje otvoreno. Najveću odgovornost za to snosi vlast. Uspostavljanje dijaloga za dugoročno rješavanje crnogorsko-albanskih odnosa treba da bude uslovljeno potrebom da se Albanicima prije svega vrate stečena prava, koja nam je oduzela politička većina - pojasnio je Bardhi.


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније