Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 07. 2013. 09:18 >> 09:41
2

ČESTO FINGIRAJU SUKOBE

Milić: Rebalans neće ugroziti koaliciju

Ne treba očekivati pad Vlade zbog rebalansa budžeta, jer će Socijaldemokratska partija učiniti sve da Vlada opstane. Rebalans neće biti usvojen onako kako je predložen, ali proći će uz amandmane SDP, kazao je, u intervjuu Pobjedi, lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

DPS i SDP često su fingirali sukobe, a na nivou predsjednika se dogovarali o svemu, pa će i o rebalansu, kaže Milić. On, ipak, nudi manjinsku podršku SDP, samo da ta partija izađe iz Vlade.

Kazao je da je sigurno da rebalans neće ostati na nivou od 60 miliona, kao i da neće biti novog zaduživanja od 102 miliona eura.

- Vjerujem da će SDP predložiti amandmane, kojima će pokušati da nađe minimum zajedničkog djelovanja između te partije i DPS – kazao je Milić.

Na pitanje hoće li njegova partija djelovati amandmanski, Milić nije isključio tu mogućnost.

„Ali, prije svega, ćemo razgovarati sa rukovodstvom Elektroprivrede Crne Gore, sa onima koji će biti kolateralna šteta, ako bi se ovo završilo kako je planirano. Pokušaćemo da spasimo EPCG od tajnih dogovora Đukanovića i Krivokapića“, kazao je Milić.

Lider SNP-a je kazao da će ta partija sačekati rebalans u parlamentu, a odmah nakon toga predložiti interpelaciju o vođenju ekonomske politike Vlade, sa posebnim akcentom na KAP.

„Jedna po jedna stvar iz naših zaključaka se realizuje i sprovode se inicijative. Tužilaštvo je ušlo u KAP i ispituje tzv. krađu struje. Nije, dakle, postojala krađa struje, nego je neko omogućio nelegalno snabdijevanje KAP-u. Osim toga, biće i kontrolno saslušanje v. d. vrhovnog državnog tužioca Veselina Vučkovića na Odboru za ekonomiju. Pozivam sve koji smatraju da mogu pomoći prilikom tog kontrolnog saslušanja, a to su oni koji u novinama pišu sve što znaju, analitičari, NVO…, da se obrate Odboru. Ako ne budu imali inicijativu, smatraću da su sve što su do sada rekli bila potreba za samoreklamerstvom“, kazao je Milić.

On tvrdi da u SNP-u znaju ko je krivac za ovakvu situaciju i kaže da će tražiti da Vučković kaže zašto država putem njegove institucije nije preduzimala mjere koje su bile neophodne.

„Interpelacija je politički iskaz onoga što smo uvijek govorili o nekvalitetnoj privatizaciji koja je urađena samo zbog ličnih interesa onih koji su bili u vrhu DPS i SDP“, kazao je Milić.

Milić smatra da će ustavne promjene biti završene do 31. jula, u normativnom smislu - dvotrećinska većina za izbor vrhovnog državnog tužioca i deblokirajući mehanizam od tri petine. Ali, prema njegovim riječima, "u suštinskom dijelu primjene, postojaće opstrukcija od DPS i SDP".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније